Forholdet mellem Israel og Emiraterne normaliseres hurtigt

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har tidligere mødtes med USAs præsident og hans toprådgiver, svigersønnen Jared Kushner.

– Palæstinenserne kan ikke længere nedlægge veto mod fred, fastslog Israels premierminister Benjamin Netanyahu efter ”fantastiske diskussioner” med Donald Trumps team under ledelse af Jared Kushner.

Efter at have opremset en række ”urimelige palæstinensiske krav” på pressemødet, sagde Netanyahu: ”Hvis vi skal vente på palæstineserne, vil vi vente for evigt”. Samtidig roste premierministeren samarbejdet med Jared Kushner og hans team, der ankom til Israel sidste søndag. Det skriver World Israel News.

”I morgen vil I være med på det første israelske kommercielle fly til De Forenede Arabiske Emirater med en højtstående israelsk delegation. Vi er alle vildt begejstrede over, hvor hurtigt det går med normaliseringen mellem Israel og UAE,” fastslog Netanyahu.

Han pegede på, at UAE sidste lørdag officielt endte sin boycot mod den jødiske stat og fastslog, at ”det åbner døren for ubegrænset handel, turisme, investeringer og udvekslinger mellem Mellemøstens to mest avancerede økonomier”.

”En skønne dag om ikke så længe vil vi spørge: ’Hvordan kunne det have været anderledes?’, for denne dags gennembrud vil blive morgendagens normer. Det vil bane vejen for at normalisere deres bånd med Israel”. Med normaliseringen af forholdet mellem Israel og UAE kan palæstinenserne nu ikke længere nedlægge veto mod fred på vegne af de arabiske stater.

Truslen fra Iran

Israels premierminister talte også om truslen fra Iran. “Tyrannerne i Teheran vil tage os tilbage til den mørke, teokratiske middelalder, og hvis dette terroristiske morder-regime nogensinde udvikler atombomber eller får midler til at gøre det, vil de straks skyde fredsprocessen i sænk og bringe hele verden i farezonen. Det må vi ikke lade ske,” fastslog Netanyahu.