Gratis gospelsang for ledige

– Gospel giver glæde og fællesskab, siger gospeldirigent Hans Christian Jochimsen.

Tre gospelkor i København tilbyder nu gratis gospel til ledige, som har mistet deres arbejde på grund af Corona.

Tilbuddet gælder alle corona-ledige. Det gælder altså uanset, om man tidligere har været med i det pågældende kor – eller om man i det hele taget har sunget før eller ej.

Ekstra opmuntring

Initiativet kommer fra gospeldirigenten Hans Christian Jochimsen:

”I foråret hjalp mine gospelkor mig ved ikke at kræve kontingentet tilbage, da Danmark lukkede ned, og det ikke længere var muligt at synge sammen. Nu vil jeg gerne give noget tilbage, og jeg synes, dette er en oplagt måde.

Gospel handler om glæde og fællesskab – noget vi alle har savnet det sidste halve år. Og måske netop mennesker, som har mistet arbejdet, kan have brug for en ekstra opmuntring og vitaminindsprøjtning.”

Indtil videre har 25 mennesker taget imod tilbuddet, men der er stadig plads til flere:
”Vi er nogle store og inkluderende fællesskaber, og vi har stadig plads til flere, som har lyst til at prøve kræfter med den mest livsbekræftende musik, der findes” udtaler korlederen.

Corona-sikkert

Hans Christian beroliger dem, der frygter, om coronarestriktioner og korsang kan forenes:
”Vi gør grundigt rent, før vi lukker sangerne ind i salen – både med sæbevand og sprit.

Vi synger med 2 meters afstand til nærmeste sidemand, og der er håndsprit tilgængeligt. Jeg oplever, at folk føler sig mere sikre til kor, end når de fx. handler ind. Vi har et helt team til at løse denne opgave.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Gospelkorene

De tre kor, som tilbyder gratisforløb er: The Gospel Choir, som synger hver tirsdag på Østerbro, Soulful Gospel Singers, som synger hver tirsdag på Frederiksberg og Copenhagen Gospel Voices, som synger hver torsdag på Frederiksberg.

Man kan læse mere om korene på www.GospelNet.dk