KD: Finanslov burde gavne børn og familier mere

– Jeg har stadig til gode at se, hvorfor statsministeren kalder sig “Børnenes statsminister”, når hverken normeringer, hjemmepasning, fri og lang barsel eller deltid i det offentlige er med i udspillet – heller ikke i år, skriver KD-formand Isabelle Arendt.

– Det er langt fra alle gode idéer, som også koster penge for staten. Jeg vil derfor her komme med nogle oplagte muligheder for at skabe mere frihed, grøn omstilling og bedre børneliv i Danmark, som ikke koster noget.

• Tillad forskning i kernekraft, så vi kan blive klogere på en vigtig teknologi for den grønne omstilling.

• Sæt folkeskolen fri til at planlægge hverdagen og bruge mere tid på eleverne og mindre tid på papirarbejde.

• Vis tillid til de offentligt ansatte, så fx ansatte på plejehjem og -centre kan bruge tiden på borgerne og ikke på at dokumentere til staten. Drop minuttyranniet, og giv de ansatte frihed.

• Frem for alene at sikre arbejdsdeling i corona-tiden så indfør fleksible arbejdstider, så alle offentligt ansatte kan gå på deltid i de tidspunkter i livet, hvor der er brug for det.

• Sikre befolkningen, at man kan dele skat og pension i husstanden. Så bliver der brug for færre boliger, hvis flere deler hverdagen.

Regeringen efterlader sølle 1,5 mia. kr. til forhandling. Det er ikke meget! Hvis KD havde 1,5 mia. kr. ville vi prioritere hjemmepasning af egne børn, vækstbaseret grøn omstilling og et markant løft af psykiatrien, siger Isabella Arendt.


Artiklen fortsætter efter annoncen: