Alpha-fest i Karlslunde og revitalisering af en god idé

Det er blevet lettere at arrangere et Alpha-kursus. Og Coronaen er ikke mere et problem.

Alphas ægteskabskurser bakkes op af engelske video-oplæg, som nu er tekstet til dansk.

Netop som der var begyndt at komme mere gang i Alpha-kurserne efter et dyk, kom coronaen i foråret og lammede det hele. Men coronaen behøver slet ikke forhindre, at man kan arrangere et kursus. Og det er ovenikøbet blevet lettere, fordi der nu er video-oplæg til hver aften.

– De fleste Alpha-kurser er jo ikke over 50 personer. Og man behøver jo heller ikke at synge til et Alpha-kursus. Så hvis man ellers råder over et lokale, hvor der kan være en meter mellem deltagerne, så kan man sagtens holde et kursus, siger generalsekretær Karsten Bach, Alpha Danmark.

Han nævner også, at der nu er indspillet video-oplæg på 25 min. til hver eneste af kursus-aftnerne.

– Nogle tænker sikkert, at det er kedeligt at sidde og kigge på en video. Men faktisk synes folk, at oplæggene er rigtig gode og spændende.

Det var tidl. sognepræst Helge Pahus, Karlslunde, der fik Alpha kurserne til Danmark.

Tilbageblik på 25 år

Under jubilæumsfesten på lørdag vil der være et tilbageblik på de første år med Alpha. Det er den tidligere landsleder Bess Serner-Pedersen og den tidligere formand Helge Pahus, der fortæller om opstarten.

Der vil også være en videohilsen fra Alphas grundlægger Nicky Gumbel, London, og en tale om ’Alpha som et redskab til kirkers sundhed og vækst’ ved den europæiske leder Paul Davie fra London.

Erik Markussen fra Videbæk Kirke vil tale om, hvordan Alpha kan forme en kirke. Se i øvrigt artiklen side 3 om en deltager på Alpha-kurserne i Videbæk.

Christel Brubacker vil fortælle om FængselsAlpha. Og om eftermiddagen er der indslag med sanger og skuespiller Benjamin Lundberg og pianisten Kim Preuthun, samt et interview om ’Nytænkning af Alpha’ med Simon Jakobsen, Aalborg Citykirke m.fl.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bess Serner Pedersen var en lang periode leder af Alpha Danmark-kontoret i Karlslunde.

Under festen vil der være bøn, lovsang og forbøn ledt af den nuværende formand Jonas Serner-Pedersen, samt et indslag om Alphas Ægteskabskursus ved projektleder Sarah Hedelund.

Deltagelse i jubilæumsfesten inkl. frokost og kaffe koster 150, kr. som betales på dagen, oplyser generalsekretær Karsten Bach.

Også ægteskabs-Alpha

Fra 1. marts har Alpha Danmark haft Sarah Hedelund fra Kolding ansat til at gøre Alphas ægteskabs-kurser mere kendte og lettere tilgængelige.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kurserne er fordelt over seks aftner, og hertil er der også video-oplæg, som kan bruges.

Sara Hedelund skal gøre ægteskabskurserne mere kendte og tilgængelige.

– Vi har fundet ud af, at vi har god kontakt til unge, indtil de bliver etablerede. Vi har også god kontakt til mennesker, hvor børnene er flyttet hjemmefra. Men vi mangler kontakt til gruppen midt i livet. Her er Alphas ægteskabs-kursus en god mulighed, fortæller Karsten Bach.

Sarah Hedelund har tidligere arbejdet for Apostolsk Kirke og efterskolen Kildevæld/Euroclass.

– Gennem begge disse job har jeg mødt mange børn, ægtepar og familier med udfordringer, såvel som familier, hvor det hele bare ”kører på skinner”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Her har jeg fået et større og større ønske om at kunne bidrage positivt til familiers og ægteskabers trivsel, sagde Sara, da hun tiltrådte stillingen.
– Står du, din kirke eller forening og er nysgerrige på ægteskabskurset, så kontakt mig endelig på sh@alphadanmark.dk, tilføjer hun.

Læs mere: Alpha Kurser fejrer 25 år i Danmark og Gospelfællesskab holder Alpha kursus