30 bibeloversættelses- projekter i Nigeria suspenderet

Både coronapandemien og terrorhandlinger nævnes som årsager til, at 30 bibeloversættelsesprojekter i Nigeria er stoppet i 2020, skriver The Christian Post.

Wycliffe Associates, som samarbejder med nationale bibeloversættere verden over og netop har fejret bibeloversættelse nr. 700, har udtalt, at den globale pandemi sammen med terror og økonomisk kollaps har ”stoppet oversættelse af Bibelen i den mest folkerige nation på det afrikanske kontinent”.

Organisationen samarbejder med lokale kirker i Nigeria og yder konsulentbistand sammen med en anden organisation, Nigerian Bible Translation Trust. Denne sammenslutning arbejder med oversættelse af både Det Gamle og Det Nye Testamente i Nigeria, som har over 200 millioner indbyggere og mere end 500 sprog.

Nu i 2020 har oversætterne ikke kunnet mødes på de centrale steder, hvor de normalt vil samles for at tjekke hinandens arbejde. Foruden pandemien sker der stadig flere voldshandlinger udført af især islamister, radikaliserede fulanihyrder og røvere i Nigeria. Tusinder, især kristne, har mistet livet under systematiske voldshandlinger de senere år.

“Sammen med pandemien gør terrorangreb, tyverier og sult i landet folk desperate. Det skyldes frygt,” udtalte WA’s Vice President of Translation Services Tabitha Price til The Christian Post.

Hun tilføjer: ”Det er blevet vanskeligere at rejse. Der var allerede en mangelfuld infrastruktur. Og når folk så skal forholde sig til korruption og vold og terror, når de prøver at rejse, så betyder disse udfordringer, at oversætterne ikke kan mødes”.

På grund af pandemien blev der også indført rejserestriktioner i Nigeria. Derfor måtte WA aflyse et planlagt to-ugers kurus for bibeloversættere i september. Nu har WA i stedet sendt økonomisk hjælp til de oversættere, som ikke er i stand til at arbejde under pandemien.