Felthospital for corona- patienter nu i Bahamas

Den kristne NGO Samaritan’s Purse hjælper nu Bahamas med et mobilt felthospitalt til behandling af corona-patienter. Foto: Samaritan’s Purse

Den humanitære organisation Samaritan’s Purse har i oktober sendt et felthospital til den vestindiske østat Bahamas for at hjælpe under corona-krisen.

Efter at have behandlet hundreder af COVID-19 patienter i New York og Italien er Samaritan’s Purse nu i færd med at opbygge et felthospital i Nassau. Det sker på opfordring af Bahamas’ premierminister, oplyser Samaritan’s Purse.

Den kristne hjælpeorganisation har sendt sin DC-8 cargo jet med et 28-senge stort felthospital, over 14 tons udstyr og et team af læger, sygeplejersker og andre nødhjælpsspecialister til at arbejde i forbindelse med Nassau’s Princess Margaret Hospital.

“Behandlingsstedet vil udvide hospitalets kapacitet for patientbehandling, som har været under pres i takt med, at antallet af coronatilfælde er steget på øen,” oplyser Samaritan’s Purse.

Hospitalet havde været nødt til at lukke for patientoverførsler fra andre øer på grund af overbelægning. Samtidig har mange af landets sundhedsmedarbejdere været testet positive for corona, hvilket har vanskeliggjort situationen.

“Hospitalets stab er overvældede og udmattede i en tid, hvor antallet af coronapatienter er rekordhøjt i Bahamas,” sagde Samaritan’s Purse’ leder Franklin Graham. “Vore teams hjælper til på de hårde steder i Jesus’ navn; og dette er det rigtige sted at tage hen for at gøre en forskel for de hårdt ramte familier.”

Der er 385.000 beboere på Bahamas, hvor smittetallet begyndte at stige i juli, efter at grænserne blev åbnet for turister. Nu er der 5.600 bekræftede COVID-19 tilfælde, og sidste søndag havde øen haft 116 coronarelaterede dødsfald ifølge Johns Hopkins University.