– Det føltes, som at falde i Guds arme

Charlottes rejse væk fra troen – og et næsten fysisk møde med Gud.

Charlotte Pence Bond er datter af vicepræsident Mike Pence, som er kendt for sin stærke tro og integritet. Men selvom hun er vokset op i troen, måtte hun finde sin egen vej som voksen. Ateismen trak i hende. Men Gud trak stærkere. Den fortæller hun på sin nye podcast ”Doubting it”

Mike Pence, USAs vicepræsident, er kendt som en personlig og overbevist kristen.

Derfor er hans datter, Charlotte Pence Bond, da også opvokset i den kristne tro. Alligevel måtte der en stærk og konkret oplevelse til, før det blev hendes eget livsfundament.

I sin nye podcast ”Doubting it” står den nu 27-årige kvinde frem og fortæller sin personlige historie om tvivl og tro.

Ateister og agnostikere

Denne trosrejse foregik ifølge Premier Christian News primært, mens hun studerede i Oxford. Her dykkede hun ned i ateistisk litteratur, og mange af de professorer, hun fulgte, var agnostikere eller ateister.

– Jeg vendte mig ikke fuldstændig væk fra troen, men jeg ønskede at undersøge, om jeg virkelig havde brug for den, forklarer hun.

I den periode levede Charlotte Pence Bond ifølge sig selv temmelig dobbeltmoralsk og ”gjorde ting, jeg ikke skulle have gjort!”.

I perioden oplevede hun, hvordan der tit var sammenfald mellem ting, hun oplevede, bibelord, hun faldt over og i det hele taget mange åndelige ”tilfældigheder”.

– Det var, som om jeg brugte året på at løbe fra Gud, men at han løb efter mig, forklarer hun.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En overvældende nærhed.

På en flyrejse i Europa fik hun en ekstraordinær oplevelse, som trak hende ud af dobbeltlivet.
– Jeg følte sådan en overvældende nærhed omkring mig. Det er den eneste måde, jeg kan beskrive det på, siger hun og fortsætter:

”Det var som om jeg brugte året på at løbe fra Gud,
men at han løb efter mig.”

– Jeg følte, at Gud tog mig tilbage. Det var næsten en hel bogstavelig oplevelse af at falde ind i nogens arme, som har tilgivet dig, og som siger: Jeg ønsker dig stadig. Jeg vil stadig have dig tilbage, selvom du løb væk fra mig. Jeg vil dig stadig, forklarer hun i den nye podcast, hvor hun i det hele taget ønsker at dykke ned i både tvivl og tro.

– Det var på det tidspunkt, jeg gav mit liv fuldstændig til Kristus, fortsætter hun.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Valget havde en pris

Hun kunne ikke bagefter fornægte den livsforvandlende oplevelse ombord på flyet den dag. Derfor var hun også fast besluttet på at leve for Jesus, da hun vendte tilbage til USA. Også selv om det skulle betyde, at hun ville miste nogle venner på grund af den kristne livsstil.

– Jeg mistede venner og forlod forhold og undersøgte, hvem jeg var i Kristus, og hvem jeg ønskede at være sammen med ham, forklarer hun.

I forbindelse med udgivelsen af sin nye podcast slår Charlotte Pence Bond fast, at hun tror, at det er almindeligt at kæmpe med troen som kristen. Og at det nogle gange er nødvendigt for at stå stærkt i troen.

Ikke ”halvvejs kristen”

– Min tid i udlandet var en tid med meget frihed og plads til at jeg kunne tvivle og stille spørgsmål og undre mig, forklarer hun.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men samtidig var det også den periode, der med hendes egne ord fik hende til at indse, at:

– Kristendom er ægte, og jeg kan ikke være halvvejs kristen. Jeg kan ikke have en fod uden for døren hele tiden.
Hendes podcast kan blandt andet findes på Edifi.