Aldrig mere!

Holocaust-overlever Irving Roth (til venstre) og den tidligere muslim, Kasim Hafeez, der nu er kristen og pro-israelsk aktivist viser deres matchende tatoveringer i filmen NEVER AGAIN?

En tidligere radikal muslim, som nu er kristen, argumenterer mod antisemitisme i den nye film ’Never Again?’

Antsemitismen vokser stærkt verden over i disse år. Derfor har Christians United for Israel lavet dokumentarfilmen “Never Again?”, som blandt andet viser, hvordan en konverteret muslim nu rejser verden rundt for at bekæmpe had mod jøder.

Dokumentarfilmen fra CUFI har været vist i USAs biografer den 13. og 15. oktober. I filmen møder man et helt usandsynligt makkerpar, nemlig holocaust-overleveren Irving Roth og den tidligere islamist Kasim Hafeez. Disse to er blevet nære venner, idet Kasim Hafeez efter sin omvendelse har taget afstand fra sin tidligere radikale islamistiske ideologi.

Ud af offer-rollen

Kasim Hafeez voksede op i Storbritannien som søn af pakistanske forældre. Han blev indoktrineret til at hade jøderne og se sig selv som et ”offer” for både jøder og vesterlændinge.

Men nu bruger han sin tid på at lære de yngre generationer dels om historien og dels om farerne forbundet med antisemitismen i vor egen tid.

“I Pakistan mødte jeg virkelig voldelige terrorgrupper, og det er interessant, fordi ”offer-fortællingen” får én til at føle sig hjælpeløs.

Og selv om disse terrorgrupper gør forfærdelige ting, ser man op til dem og tænker: ”De er da i det mindste ikke ofre”, fortalte Kasim Hafeez i et interview med The Christian Post.

Aldrig mere!

Nu, hvor Kasim Hafeez er blevet kristen, viser han sin solidaritet med både jøderne og Israel. I filmen “Never Again?” fortæller både han og Irving Roth deres livshistorier.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Kasim Hazeem viser også, at han har fået lavet en tatovering på sin arm, som ligner den, holocaustoverleveren har fra sin tid i en tysk kz-lejr. Hafeez fik tatoveringen kopieret for aldrig at glemme, hvad had har gjort mod en hel menneskerrace.

Før sin medvirken i “Never Again?” havde Hafeez aldrig forholdt sig til, hvem han var før i tiden, mens han var radikaliseret. Han mener nu, at det er vigtigt for alle mennesker at analysere deres egne tanker og fordomme over for andre.

Uvidenhed om Holocaust

Tænketanken The Pew Research Center udgav i januar 2020 resultatet af en undersøgelse om amerikanernes kendskab til Holocaust. Det viste sig, at hele 45 procent af amerikanerne i undersøgelsen ikke vidste, at 6 mio. jøder blev dræbt under Holocaust.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Producenterne af “Never Again?” og CUFI’s leder, pastor John Hagee, mener derfor, at det er uhyre vigtigt at fortælle historien. Det gælder om at forebygge gentagelser af fortidens forbrydelser netop nu, hvor antisemitismen øges verden over. Organisationen opfordrer derfor folk til at sige fra over for de farlige holdninger – og samtidig minde andre om, hvor galt det gik for bare 75 år siden.