Artiklernes oprindelse

Af Karin Jensen.
Break Point Consult

”Du tror nok, nogen har skrevet denne artikel. Men der tager du selvfølgelig fejl. Artikler er ikke skrevet af mennesker. De er et resultat af tilfældigheder. Det ved enhver intelligent person. Der er måske mennesker, som mener artikler er skrevet af mennesker. Men det synspunkt er fuldstædig uvidenskabeligt. Vi kan jo ikke se den person, der har skrevet artiklen.”

Sådan starter dr. Lisle sin lange artikel Artiklernes oprindelse. Titlen er et ordspil, der refererer til Darwins bog Arternes oprindelse, der gør op med Gud, som den skabende kraft bag alt levende.

Dr. Lisle bruger de samme argumenter som evolutionstilhængere, og han sætter det i en kontekst, så det fremgår, hvor absurd argumentet for information uden intelligens er.

I et interview forklarer han, at DNA er strenge fyldt med information – selv i de mest simple livsformer er der meget kompleks DNA information inde i hver celle, der er nøje ordnet i en bestem rækkefølge. Den information er noget mere kompleks end en artikel.

Han har lagt artiklen ud på sin blog, hvor flere af hans studerende kommenterer på den. – Ja, ja, dr. Lisle, den er god med dig. Vi ved jo, det er dig, der har skrevet den.
Hvordan kan du vide det? Så du mig skrive den?

Nej, men den ligger jo på din blog!

Ja, jeg benægter ikke at have offentliggjort den. Den dukkede helt tilfældigt op på min computer.

Det sjove er, siger dr. Lisle i et foredrag, – at ingen af de studerende direkte nævner argumentet, at der nødvendigvis er en intelligens bag informationerne. De ved jo godt, at artiklen ikke er blevet til gennem en lang evolutionsproces, og at selve tanken er absurd.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hvis de først fremfører en sammenhæng mellem intelligens og information, vil de have fremført argumenter, der understøtter en intelligent skaber.

Når jeg går en tur gennem mit hjem, ser jeg stregtegninger på skabslågen, krudseduller på lænestolen og initialet kradset ind i stuebordet. Sådan er det, når man har fem børn i forskellige aldre, der alle har været gennem en fase, hvor de ville udfolde sig kreativt på møblerne.

Det kan godt være, de vil prøve at bilde mig ind, at det er sket ved et tilfælde. Men jeg ved, at uanset hvor tilfældige stregerne ser ud, er der en intelligens bag.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Det var dig, der dannede mine nyrer, du flettede mig sammen i min mors liv. Jeg takker dig, fordi jeg er underfuldt skabt, underfulde er dine gerninger, jeg ved det fuldt ud! Mine knogler var ikke skjult for dig, da jeg blev formet i det skjulte, blev vævet i jordens dyb. Da jeg endnu var foster, havde du mig for øje; alle dagene stod skrevet i din bog, de var formet, før en eneste af dem var kommet.”

Salme 139, 13-16