Næste lønnede medarbejder i kirken

Af Jakob Fischer-Nielsen. Skoleleder, Friskolen, Bramming

Hvis du kommer i en frikirke, så kender du den klassiske diskussion på menighedsmødet – ”nye ansættelser – hvad skal prioriteres”. Ofte diskuterer man, om præsten skal gå fra 50% til 75%, så er man da tættere på de 110%, han reelt arbejder. Skal man ansætte en administrativ medarbejder, en børnemedarbejder eller en kirkemusiker?

Jeg har løst problemet, for nu ved jeg, hvad alle kirker og kristne organisationer bør ansætte – en spindoktor!

Og hvorfor så det? Jamen, det er da naturligvis for at fortælle om alle de dejlige ting, der sker i Guds Rige! Det sker, at jeg bliver lidt mismodig, når jeg ser, hvordan kirken og de kristne skildres i medierne. De kristne friskoler er dem, der svigter folkeskolen. De nye frimenigheder, der skyder op rundt omkring, er ekskluderende. Kristendemokrater er abortmodstandere.

Det er da ikke sådan, vi er! Her burde vi kunne lave noget ”spin”, der lyder mere positivt og giver et bedre billede af kristendommen anno 2020 i Danmark. Jesus sagde, at alle skulle kende os, fordi vi havde indbyrdes kærlighed. Kunne det ikke være fedt, hvis folk forbandt kærlighed med de kristne? Tænk, hvis de kristne friskoler blev kendt for usædvanlig lidt mobning.

Frimenighederne bliver kendt som rummelige fællesskaber, hvor man kan være med til selv at præge helheden. Kristendemokraterne skulle i finanskrisetiden stå for dem, der utrætteligt kæmpede for de små og udstødte i samfundet og visionært talte for andre værdier end penge og materiel vækst.

Misforstå mig ikke! Jeg oplever meget kærlighed i kirken. Mine brødre og søstre i Herren hjælper og støtter mig hele tiden og konstant. Jeg er vild med friskoler, frimenigheder og kristendemokrater – stor respekt til jer alle.

I og vi gør det godt – skal vi ikke bare aftale, at vi bliver bedre til at fortælle de gode historier? Vi skal fortælle omverdenen og medierne om alt det gode, der sker i Guds rige, i stedet for at vente på, at de vil bruge os i en dum historie.

Husk det på næste årsmøde. Efter punkterne ”Valg af referent” og ”indkomne forslag” skal I altså huske at tilføje punktet: ”Ansættelse af spindoktor”


Artiklen fortsætter efter annoncen: