Schweizisk missionær dræbt efter 4 år som gidsel i Mali

Beatrice Stockli. Foto: ChristianHeadlines.com

Den 59-årige schweizer Beatrice Stockli, der var missionær i Mali, er blevet henrettet efter i fire år at have været gidsel hos islamister i landet.

Det skriver The Christian Post.

Den triste nyhed kommer fra den 75-årige franske nødhjælpsarbejder Sophie Pétronin, der selv blev løsladt for nylig efter at have været terroristernes gidsel siden 2016.

Vidne til henrettelsen

Beatrice Stockli, der var en evangelisk missionær i Mali, blev kidnappet af islamister første gang i 2012. Dengang blev hun løsladt 10 dage senere med hjælp fra nabolandet Burkina Faso. Den schweiziske regering og hendes mor og bror fik hende efterfølgende overtalt til at forlade Mali, men hun vendte snart tilbage.

Sophie Pétronin, der selv var konverteret til islam under fangenskabet, har oplyst, at Beatrice Stockli blev skudt for omkring en måned siden. Årsagen var, at Beatrice Stockli havde afslået at rejse til et nyt sted i Sahara. Ifølge Pétronin flyttede gidseltagerne regelmæssigt rundt med gidslerne for at undgå at blive opsporet af maliske og franske soldater.

Sophie Petronin oplyste, at Beatrice Stockli en nat blev slæbt udenfor. Derefter havde medfangen hørt lyden af skud.

”Jeg fordømmer denne grusomme handling og udtrykker min dybeste sympati overfor de pårørende,” udtalte den schweiziske føderale rådgiver Ignazio Cassis efter at have hørt nyheden om missionærens død.

De schweiziske myndigheder vil nu undersøge de nærmere omstændigheder omkring Beatrice Stocklis død. Samtidig håber de med hjælp fra myndighederne i Mali at finde frem til missionærens jordiske rester og derpå returnere dem til familien.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Missionsarbejdet

Beatrice Stockli rejste i 2000 til Timbuktu som udsending fra en schewizisk kirke. Hun begyndte dog snart at arbejde på egen hånd, oplyser World Watch Monitor.

Ifølge en lokal kirkeleder levede missionæren et nøjsomt liv i bydelen Abarajou i Timbuktu, hvor hun solgte blomster og uddelte kristne materialer. Hun var vellidt, især blandt kvinder og børn.

Men for de mange jihadister i området var Beatrice Stockli et problem. Hun blev i 2016 bortført af bevæbnede mænd i fire lastbiler, oplyste kilder til World Watch Monitor.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I en video har en maskeret mand med britisk accent hævdet, at bortførelsen skete på vegne af Al-Qaeda. Han betegnede Beatrice Stockli som en ”schweizisk nonne, som havde erklæret krig mod islam i forsøget på at kristne muslimer”.

Som betingelse for udveksling af gidslet havde bortførerne krævet frigivelse af islamister i Mali samt af en leder, der skal for Den internationale Krigsforbryderdomstol i Haag. Samtidig krævede de, at Beatrice Stokli ikke skulle prædike kristendom i noget muslimsk land fremover.