Tid til bøn og faste for USA

– Alle kristne bør bede og faste den 25. oktober, hvor der kun er ni dage til valget, opfordrer evangelisten Franklin Graham. Foto:Billy Graham Evangelistisc Association

Evangelisten Franklin Graham opfordrer indtrængende sine kristne landsmænd til at bede og faste den 25. oktober, ni dage før det amerikanske præsidentvalg 2020.

Franklin Graham, som leder den humanitære organisation Samaritan’s Purse og missionsarbejdet i The Billy Graham Evangelistic Association, kom med denne opfordring på de sociale medier:

”Jeg opfordrer indtrængende dem, der følger Jesus Kristus, til at faste og bede for vort land næste søndag, den 25. oktober. Sæt kryds i kalenderen og forbered jer nu. Jeg håber, at både enkeltpersoner, familier og kirker sammen med mig vil bede om Herrens hjælp, og at hans vilje må ske under dette afgørende valg. Vil du det?” skrev Franklin Graham på Facebook sidste lørdag.

Joshafats bøn

Franklin Graham minder i Facebook-opslaget om kong Joshafat fra 2. Krønikebog. Da folket var i stor nød, og fjenderne stod for døren, udråbte kongen en faste. Folket råbte til Herren om hjælp, og han udfriede dem.

”I dag står vort land ved et kritisk øjeblik. Vi er nødt til at bede Gud om hjælp, hans indgriben og hans nåde. Kun ved Hans hånd kan Amerika overleve og trives igen. Vi har snart et valg, hvor meget står på spil – to meget forskellige retninger for fremtiden i dette land.

Det vil ikke bare berøre os, men også vore børn og børnebørn, fastslog evangelisten og citerede 2 Krøn. 20,3-4:

”Joshafat blev rystet over denne nyhed og besluttede at søge hjælp hos Herren. Derfor udråbte han en faste i hele Juda. Fra hele landet kom folk til Jerusalem for sammen med kongen at bede Herren om hjælp.”

Bøn for USA

Også tidligere i år, nemlig den 30. maj, opfordrede Franklin Graham til bøn for landet. Dengang handlede det mest om situationen efter den brutale anholdelse af George Floyd. Men hans vejledning til bøn kunne passende gentages nu under valgkampen:


Artiklen fortsætter efter annoncen:



”For os kristne er bønnen det stærkeste våben og det kraftigste forsvar. Vort land har hårdt brug for bøn … jeg beder kirkerne holde en særlig forbøn for vort land i deres gudstjenester, uanset om folk er til stede, eller det sker online.

Vil du bede og dele dette med din pastor?

Vi må bede om FRED, for ”et menneskes vrede kommer i vejen for Guds vilje”. (Jak. 1,20)
Bed om PERSPEKTIV, for ”den visdom, der kommer fra Gud, er først og fremmeset uskyldsren, dernæst fredselskende og imødekommende. Den tager hensyn til andre og er kendetegnet ved barmhjertighed og gode gerninger. Den er upartisk og oprigtig” (Jak. 3,17).


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Bed om TÅLMODIGHED, om Guds godhed, forståelse og tålmodighed mod os alle (Rom. 2,4)
Og bed Gud om at sende STRØMME af hans visdom og vejledning over vore ledere og embedsmænd, som har med denne krise at gøre. Bed Gud forvandle hjerterne og hele splittelsen i vort land.”