Henretter fanger offentligt alene for at eje en bibel

Regimet i Nordkorea tillader kun én religion, nemlig dyrkelsen af den øverste leder, Kim Jong-un.

I Nordkoreas fængsler henrettes enhver, som ejer en bibel, hedder det i en 98-siders rapport om landets brud på menneskerettighederne.

Det skriver ChristianHeadlines.com på baggrund af en ny rapport fra tænketanken Korea Future i London.

Organisationen beskriver frygtelige krænkelser af trosfriheden i Nordkorea. Blandt andet bliver folk tortureret brutalt for at konvertere til kristendommen eller henrettet offentligt for at eje en bibel.

Rapporten “Persecuting Faith: Documenting religious freedom violations in North Korea,” som udkom i oktober, er baseret på interviews med 117 overlevende. Ialt 273 ofre for krænkelser af trosfriheden er blevet identificeret. Af disse er 215 kristne og dermed den gruppe, der bliver udsat for størst vold. Ofrenes alder var fra 3 år til over 80.

Henrettelser og tortur

Forfatterne oplyser, at rapportens målsætning er at skaffe præcis information om krænkelser af trosfriheden til brug for internationale beslutningstagere.

Kristendommen er forbudt i Nordkoera. Borgerne skal i stedet tjene den øverste leder, Kim Jong-un, som en gud.

Rapporten beskriver en række af krænkelserne:

– En regeringsembedsmand blev skudt og dræbt foran en menneskemængde i en lufthavn, fordi han havde en bibel. Offentlige henrettelser ”skal skabe frygt i den folkemængde, som er kaldt sammen” og tvunget til at se på.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– En kristen blev bundet til en træpæl på en markedsplads og henrettet af en peloton, fordi han ejede en bibel. Et vidne sagde: ”Jeg så kødet falde af. Så tæt var jeg”. Også andre er blevet arresteret for at eje en bibel.

– Kristne blev tortureret ved at få hældt væske med knust rød peber ned i næsen. ”De bøjer personens nakke bagover, blander den knuste røde peber i en kedel og hælder vandet ind i næseborene. Først holder de folk fast ved at bagbinde dem. Når man nyser og hoster […] er man parat til at tilstå ting, man aldrig har gjort,” fortæller et vidne.

– En person, som var konverteret til kristendommen, blev sat ind i et stålbur, og stængerne blev varmet op med en elektrisk spænding. ”Normalt holdt fangerne kun 3-4 timer i buret, men jeg sad der i 12 timer og bad Gud om at hjælpe mig,” fortæller en person, som fik skader i ansigtet og på venstre ben.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Seks personer blev fremstillet for over 1.000 borgere og anklaget for ”overtroiske handlinger”. Fem blev idømt 3-10 års fængsel, og en sjette, der var fysisk handicappet og sad i kørestol, fik livstid.

Rapporten nævner også andre typer tortur for kristne. For eksempel kan de troende blive tvunget til at hænge i jernstænger, mens de bliver slået med en kølle, blive hængt op i benene, tvunget til at udføre ”englehop”, sidde og rejse sig hundreder eller tusinder af gange hver dag, eller knæle med en træstand under knæhaserne.

Nogle bliver stranguleret, tvunget til at overvære andres tortur, sultet eller tvunget til at spise fordærvet mad, kommer i isolation, bliver holdt vågne eller tvunget til at sidde stille, somme tider i over 12 timer ad gangen.

Tortur af kvinder og børn

Rapporten dokumenterer 32 tilfælde af vold mod kvinder, inklusive tvangsaborter udført med indsprøjtning. Hvis en kvindelig fange fødte et levende barn, blev det kvalt og smidt i affaldsskabet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mødrene blev tvunget til at genoptage fysisk arbejde dagen efter aborten uden hverken medicin eller hvile. Foruden seksuel vold mod kvinder bliver piger helt ned til treårs-alderen påtvunget ydmygende kavitetssøgninger.

Minder om Auschwitz

En person berettede, at 10 deltagere i et bibelstudie blev arresteret og sendt til politiske kz-lejre. Senere blev forældrene til et af ofrene informeret om, at deres barn var død i lejren.

En afhoppet menneskeretsforkæmper, Il-lyong Ju, har bidraget til rapporten. Han siger, at det internationale samfund bør gribe ind overfor Nordkorea.

”Vi må forebygge, at de få privilegerede udfører grusomme handlinger i Nordkorea og tager vores liv og kontrollerer vore tanker. Nordkoreas embedsmænd, hvis forbrydelser vækker minder om Auschwitz, bør identificeres og stilles til regnskab,” fastslår Il-lyong Ju.

Pastor Kenneth Bae var gidsel i Nordkorea fra 2012-2014.

Frygter kristne

Kenneth Bae, en koreanskamerikansk præst, som var gidsel i Nordkkorea fra 2012-2014, har udtalt, at landets regering frygter kristne mere end atomvåben. Ifølge Bae har de fleste nordkoreanere aldrig hørt om Jesus.

”De sagde: ’vi er ikke bange for atomvåben… vi er bange for sådan nogen som dig, der bringer religion ind i vort land og bruger det imod os, og så vil enhver vende om til Gud, og det her vil blive Guds land, og vi vil lide under det,” udtalte Kenneth Bae i 2019 ifølge The Christian Post.