Cuba: Myndigheder ødelægger kirke og arresterer præst

Pastor Alain Toledano filmede ødelæggelsen af en kirke og blev arresteret. Facebook

Myndighederne i Santiago de Cuba har ødelagt en kirke, som længe har været skydeskive for kommuniststyret. En præst blev arresteret, da han streamede ødelæggelsen på sociale medier.

Ifølge NGO’en Christian Solidarity Worldwide sendte Cubas nationale sikkerhedsstyrker tungt maskineri og bulldozere mod Assemblies of God-kirken i Santiago de Cuba sidste fredag. Ifølge NGO’en har kirken været truet siden 2015, selv om kirkeretningen er en af de største i Cuba og er lovligt registreret af regeringen, skriver The Christian Post.

Alain Toledano, som er præst i en anden kirke, optog angrebet med sin mobiltelefon og sendte det live på Facebook. Men præsten tabte sin telefon, da han blev antastet af civilklædte mænd. Da forbindelsen forsvandt, kunne man i baggrunden høre bulldozere og folk fra kirken, som sang.

Politiet førte derpå Alain Toledano, som leder en uregistreret apostolisk menighed, til Motorizada Police Station, hvor han blev holdt i isolation.

De cubanske myndigheder hævder, at ødelæggelsen af kirken skete i forbindelse med anlæggelsen af en jernbane. Men ifølge CSW’s kilder er kirken den eneste bygning i området, som er blevet ødelagt.

– Embedsmænd fra Cubas boligministerium prøvede at ødelægge kirken allerede i 2015, men de opgav, da folk fra kirken og kristne fra andre menigheder holdt en fredelig sit-in i bygningen.

De truede også med at konfiskere boliger tilhørende folk, der boede på ejendommen i 2015, oplyser CSW. Nu opfordrer NGO’en myndighederne til øjeblikkelig at løslade pastor Toledano og stoppe deres chikane mod hans familie.

Toledanos kirke er blevet ødelagt af myndighederne to gange, og han er selv på regeringens liste over cubanere, som ikke må forlade landet.


Artiklen fortsætter efter annoncen: