Arkæolog mener at have fundet Jesu barndomshjem i Nazareth

En britisk arkæolog og historieprofessor hævder, at han ”med stor sandsynlighed” har lokaliseret Jesu barndomshjem.

Ken Dark, der er professor i arkæologi og historie ved University of Reading, har udtalt til BBC, at der er stærke indicier for, at Jesus voksede op i det hus fra det første århundrede, der ligger under et nonnekloster i Nazareth.

Professoren har nærstuderet stedet siden 2006, og han beskriver sin forskning i bogen The Sisters of Nazareth Convent: A Roman-period, Byzantine, and Crusader site in central Nazareth.

“Jeg tog ikke til Nazareth for at finde Jesu hjem. Jeg kom faktisk for at studere byens historie som et byzantinsk center for kristne pilgrimme,” sagde han til BBC. “Ingen kunne være blevet mere overrasket, end jeg blev.”

Arkæolog mener at have fundet Jesu barndomshjem i Nazareth

Han forklarer, at huset er blevet bygget af en ekspert i sten-arbejde. Den græske tekst i Ny Testamente kalder Josef en “tekton,” hvilket kan oversættes med ”håndværker” eller ”byggemand”.

”Vi ved fra skriftlige kilder, at man i den byzantinske periode mente, at en kirke var blevet bygget oven på Jesu hjem, og at boligen lå i kirkens krypt. Det er med stor sandsynlighed tale om Church of the Nutrition, der var dedikeret til Kristi barndom, og som nævnes i en beretning af en pilgrim fra det 7. århundrede.”

Det er dog svært at bevise, at stedet virkelig er Jesu barndomshjem, forklarer Ken Dark.

– Der var intet usædvanligt ved det. Det var ikke specielt fattigt, men der er heller ingen tegn på større rigdom. Det er meget almindeligt. Der er ingen grund til at tro andet, end at Jesus voksede op i et hus, der var meget typisk for galilæiske huse i et landområde på den tid, forklarer Ken Dark til CBS News.


Artiklen fortsætter efter annoncen: