Gallup: Kristne i USA har haft bedst psykisk helbred i 2020

Ifølge en ny Gallup-undersøgelse er flittige kirkegængere den eneste gruppe blandt amerikanerne, der ikke har oplevet en forværring i deres psykiske helbred i 2020.

Gallups November Health and Healthcare undersøgelse er blevet foretaget siden 2001 blandt voksne amerikanere. I år viser undersøgelsen, at et rekordlavt antal af amerikanerne (34%) beskriver deres psykiske tilstand som “udmærket.” Tilsvarende beskriver et rekordlavt antal amerikanere (76%) deres psykiske helbred som ”Udmærket / godt”.

Ifølge Gallup har næsten alle demografiske undergrupper oplevet en tilbagegang i psykisk velbefindende fra 2019 til 2020. Derimod viser det sig, at de amerikanere, som ugentligt deltager i kirkelige aktiviteter, er mere sunde af sind.

I denne gruppe har 46 % et ”udmærket” psykisk helbred, hvilket er en fremgang i forhold til sidste år, hvor 42 % af samme gruppe vurderede deres mentale helbred som ”udmærket”.

Flertallet af de ”flittige kirkegængere” havde et udmærket mentalt helbred i 2020. På andenpladsen (45 %) kommer amerikanere med en årlig indkomst på 100.000 $ eller mere.

I 2019-undersøgelsen blev gruppen af troende med god mental helse overhalet af folk med en indkomst på mindst 40.000 $, samt af hvide, folk over 50 år, Republikanere, politisk uafhængige, gifte og mænd.

Samme år var der ingen forskel på det mentale helbred hos de flittige kirkegængere versus dem, der sjældent eller aldrig går i kirke. Modsat var kvinder, Demokrater, farvede, ugifte, folk under 50, og folk med en indkomst under 40.000 $ blandt de grupper, hvor færrest havde et udmærket mentalt helbred.

Nyheden om, at troende amerikanere har det bedste psykiske helbred, kommer netop som mange delstater i USA igen har givet deres kirker påbud om at lukke eller på anden vis begrænse antallet af gudstjenester på grund af Covid-19.


Artiklen fortsætter efter annoncen: