Fængslet Hong Kong-aktivist finder styrke i Romerbrevet

Joshua Wong

Joshua Wong, som er idømt 13½ måneds fængsel for sin kamp for demokratiet, holder modet oppe med Rom. 5,3-4: ”Vi glæder os endda over at blive forfulgt, for vi ved, at forfølgelserne styrker vores udholdenhed. Udholdenheden giver os karakterstyrke, og karakterstyrken giver os en stærk forventning om at få del i Guds herlighed engang”.

– Disse bibelvers gi’r mig styrke, udtalte Joshua Wong for nylig ifølge den tyske avis Die Welt. Sammen med Agnes Chow og Ivan lam har Joshua Wong (24) ledet demokratibevægelsen i Hong Kong igennem flere år.

I sidste måned blev de alle tre dømt for at have holdt en demonstration i Hong Kong sidste år.

Dommen faldt bare få måneder efter, at Beijing indførte en kontroversiel sikkerhedslov, der fik nogle aktivister til at flygte fra Hong Kong. I et håndskrevet notat til Die Welt fortæller Joshua Wong, hvad den nye lov betyder for området:

”Siden Kinas kommunistregering introducerede The National Security Law i Hong Kong i sommer, har myndighederne slået ned på enhver aktivitet, som de mener kan true Kinas nationale sikkerhed.” Aktivisten advarer også om, at loven har internationale konsekvenser.

”Kommunist-Kinas øgede pres på Hong Kong går ikke bare ud over aktivisterne. Nu er hver eneste af os, selv folk i eksil, blevet en del af målgruppen. Og det er et symptom på et større problem, nemlig at Kina truer friheden i hele verden,” fastslår Joshua Wong.

Med henvisning til Rom. 5,3-4 understreger Wong imidlertid, at demokratiseringsbevægelsen ikke vil give op: ”Når det først er sået, vil frøet en dag spire. Vi vil ikke bøje os, men fortsætte kampen. Og bure kan ikke binde en sjæl,” siger han ifølge The Christian Post.

Agnes Chow fik 10 måneders fængsel, og Ivan Lam 7 måneders fængsel for deres kamp for demokratiet.


Artiklen fortsætter efter annoncen: