Hanukka-mirakel: Arabere fejrer lysfest sammen med jøder

Ved Vestmuren mødtes Rabbi S. Rabinovitch med en delegation fra De Forenede Arabiske Emirater (UAE) og Bahrain. (Western Wall Heritage Foundation/ UWI)

“Hvem skulle have troet, at freden ville komme til vort hjem på sådan en fantastisk måde? Det er et Hanukka-mirakel, at en delegation fra Emiraterne og Bahrain er med til lystændingen,” sagde Western Wall’s rabbi Shmuel Rabinovitch ifølge United With Israel.

Rabbi Rabinovitch’ udtalelse faldt under hans tale, da en delegation fra United Arab Emirates og Bahrain deltog i en lystændingsceremoni i forbindelse med Hanukka-fejringen ved Vestmuren i Jerusalem sidste mandag.

Israels sundhedsminister Yuli Edelstein benyttede anledningen til at takke landets læger og sygeplejersker, som ”bekæmper coronavirus dag og nat”. Han mindede også om Hanukka-festens historiske baggrund i Makkabæertiden og sagde om den arabisk-israelske fejring:

”Vi har ikke satset på et mirakel. Men mange har bogstaveligt talt arbejdet dag og nat for at få dette mirakel til at ske”.

Yuli Edelstein ønskede samtidig politikeren David Bitan, der er medlem af Knesset, god bedring. Den 60-årige David Bitan fra partiet Likud blev søndag indlagt på grund af alvorlig coronasygdom.