Lederpar på Soldaterhjem i Aalborg stopper

Ægteparret Hove Nielsen stopper efter 15 år.

Solveig og Leif Hove Nielsen fik i 2018 tildelt The Nordic Blue Barets Medal of Honour for deres indsats med veteraner ud fra KFUMs Soldaterhjem Aalborg. Foto: Steen Fynbo Hansen.

Efter mere end 15 år har lederparret Solveig og Leif Hove Nielsen søgt nye udfordringer. KFUM’s Soldaterhjem ved Aalborg Kaserner har gennemgået en meget stor udvikling i disse år.

Etableringen af KFUM’s SoldaterRekreation står som den største synlige forandring, hvis man drejer ind af Høvejen og ankommer til soldaterhjemmet. SoldaterRekreation blev etableret i 2013 og har siden været et efterspurgt botilbud for veteraner, der oplever psykiske efterreaktioner som en følge af deres udsendelse.

Der er imidlertid også sket meget med de fysiske rammer på selve soldaterhjemmet. Da Solveig og Leif begyndte som ledere af soldaterhjemmet i august 2005, bar hjemmet præg af soldaternes flittige besøg, der sammen med tidens tand havde sat sit præg.

Leifs praktiske tilgang og håndværksmæssige baggrund kan bestemt ses, når hjemmet i dag sammenlignes med dét, de overtog i 2005.

Veteran-arbejdet

På det indholdsmæssige er der også sket meget. Udover veteranboliger har særligt Solveig opbygget kontakter og netværk for veteraner og pårørende. De seneste år har Solveig og Leif stået i spidsen for en sommerlejr med veteranfamilier, og KFUM’s Soldaterhjem Aalborg bruges af mange flere veteraner i sammenligning med tidligere.

Nye udfordringer

Efter mere end 15 år har Solveig og Leif søgt nye udfordringer. Fra årsskiftet flytter ægteparret til Frederikshavn, hvor Solveig skal være leder af KFUM’s Orlogshjem.

”Jeg har i mange år haft en drøm om et mindre hjem, hvor der kan være mere fokus på hygge og relationer. Samtidig vil jeg fortsat gerne arbejde med veteraner”, fortæller Solveig.

Orlogshjemmet er også et mødested for veteraner i Nordjylland. Leif har fået arbejde ved en kloakmester, der også laver en del brolægningsarbejde. På baggrund af de aktuelle coronaretningslinjer er der måske ikke muligt at holde afskedsreception for Solveig og Leif.


Artiklen fortsætter efter annoncen:KFUM’s Soldatermission søger samtidig en ny leder til soldaterhjemmet i Aalborg, der er et af landets største.