Lederskifte på Orlogshjemmet

Solveig Hove Nielsen udskifter soldaterhjem i Aalborg med Orlogshjemmet i Frederikshavn.

Solveig Hove Nielsen glæder sig til at lede ”en helt anden type soldaterhjem”.

Solveig Hove Nielsen er ansat som ny leder af Orlogshjemmet når Poul Nielsen ved årsskiftet går på efterløn.

”Det har været en drøm i flere år”. Sådan fortæller Solveig Hove Nielsen, der til januar er at finde bag disken på KFUM’s Orlogshjem, som ligger lige overfor Søværnets skole i Frederikshavn.

Flytter til Frederikshavn

I mere end 15 år har Solveig sammen med sin mand Leif været leder af KFUM’s Soldaterhjem i Aalborg, så hun er bestemt klar over, hvad hun går ind til. ”Det er en helt anden type soldaterhjem. Der er mere hygge og bedre muligheder for at styrke relationerne med de mange mindre hold, der er på skolen”, fortsætter den nye leder.

Solveig og Leif flytter samtidig ind i lederboligen på Orlogshjemmet. Leif har fået arbejde udenfor KFUM’s Soldatermission og kan tage del i hyggen og det uformelle samvær med søfolkene på Orlogshjemmet.

”Jeg er vant til at arbejde med veteraner, og jeg har en del relationer i det nordjyske veteranmiljø. Jeg ser en mulighed for at satse mere på veteranfamilierne i Frederikshavn”, siger Solveig.

Med Solveigs skifte fra et større soldaterhjem til det mindre orlogshjem følger der også en række overvejelser omkring salget.

”Jeg undersøger caféer og vil arbejde for, at Søværnets folk tiltrækkes af den cafémad, vi kan lave på Orlogshjemmet”, fortæller hun.

Takker af efter godt ti år

Poul Nielsen tiltrådte som den første leder af KFUM’s Orlogshjem i Frederikshavn i 2010. De første år delte Poul lederrollen med sin kone Ruth, der i 2014 fik job som regionsleder i Indre Mission region nord.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I 2010 var Orlogshjemmet nyetableret, og Ruth og Poul har således været dém, der har opbygget det tætte samarbejde til Søværnets Skole i Frederikshavn og fået det hele til at fungere i det daglige.

En milepæl i arbejdet var indvielsen af veteranstuen i 2019, der er bygget som en udvidelse til Orlogshjemmet. I dag er der to forskellige grupper af veteraner, der bruger Orlogshjemmet som deres faste mødested, mens Poul indtil nu har haft rollen som vært, når veteranerne mødes på Orlogshjemmet.

– KFUM’s Orlogshjem gav kontakt med mange unge, fortæller den afgående leder, Poul Nielsen.

Missionsmuligheder

”Den største oplevelse har været de gode muligheder for at komme i kontakt med unge mennesker”, fortæller Poul, når han i dag tænker tilbage på de seneste 10 års arbejdsliv. Poul tænker på de gode samtaler, han har haft på Orlogshjemmet med mange forskellige mennesker.


Artiklen fortsætter efter annoncen:KFUM’s Soldatermission, der står bag Orlogshjemmet, er en del af Folkekirken. Under coronaepidemien har fællessang fået en renæssance, men på Orlogshjemmet har der altid været tradition for at synge sammen om aftenen i forbindelse med en andagt.

”Det introduceres for alle til velkomstfesten, og jeg oplever, at mange tager aftensang og andagt med som en naturlig ting, når man kommer her”, fortæller Poul. Han virker som en fisk i vandet, når han begejstret fortæller om dette emne.

Til januar får Poul mere tid til børnebørn og resten af familien, men han vil fortsat gerne tager ud for at tale og fortælle om arbejdet.