Juleposer til børn og hjælp til lederne i corona-året

– I det første juleprogram lærer børnene om Jesus som verdens lys. De næste to programmer er ”Jesus bliver født” og ”De vise mænd”. Der er hyggelige lege, aktiviteter, konkurrencer, forslag til bønner og selvfølgelig også børnevenlig bibelundervisning! fortæller landsleder i Børn og Tro, Dorthe Lykke Jensen

Børn & Tro har sammen med flere kirkesamfund samlet inspiration til, hvordan man bedst kan gøre noget ekstra for børnene, når de skal fejre jul her i corona-året. Resultatet er blevet en masse idéer til børnekirken og julegudstjenesten, samt en julepose med masser af gode ting til børn.

Dorthe Lykke Jensen, der er landsleder for Børn og Tro, fortæller om de nye inititativer:

– Det hele startede egentlig, da Børn & Tro’s medarbejdere for en måneds tid siden sad og bad sammen online. Vi begyndte at tale om julen og alle de børn, der ligesom alle os andre har haft et hårdt år. Kunne vi gøre noget ekstra for dem?

Vi kontaktede vores samarbejdspartnere i KOB (Kristne Organisationers Børneudvalg), hvor de fleste frikirker og desuden Oasen sidder og koordinerer aktiviteter sammen. Flere havde lyst til at deltage, og vores tanker udviklede sig i samarbejdet med andre.

Hjælp til børnearbejdere

Fra den 25. november har man kunnet finde to sider på KOB’s hjemmeside www.b-m-k.dk med hjælp til den fortravlede børnemedarbejder, kirkens julegudstjenester og til børnefamilier. Alle idéer er centreret omkring, hvordan man kan dele julens sande budskab på en nem og overskuelig måde. Der er også idéer til kreative aktiviteter og meget mere.

Hyggelige Juleposer

– Vi har også brugt en del krudt på at udvikle idéer til små hyggelige juleposer, som kan uddeles til børn, man ikke har haft kontakt med længe. Vi håber, at disse idéer kan hjælpe kirker og måske også børnefamilier, når de vil række ud til denne gruppe børn.

Tænk, hvis en lokal kirke kan dele 10 eller 20 poser ud? Eller tænk, hvis en børnefamilie kan dele 5 poser ud til børnenes venner? Mange bække små…, siger Dorthe Lykke.

”Hyrder” hedder dette billede, som hører med til det nye materiale. Tegningerne er trykt på karton, men kan også downloades til powerpoint.

Det indeholder juleposen

– Indholdet i poserne kan købes for cirka 50 kroner pr. pose. Udover guf og forskellige aktiviteter har vi også givet forslag til forskellige bøger, man kan lægge med i posen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Samtidig har forlaget Scandinavia tilbudt 40% rabat på fire bøger, der vil egne sig til at blive brugt i poserne. Det kan man læse meget mere om på hjemmesiden, skriver Dorthe Lykke Nielsen med ”Juleforventningsfulde hilsner” fra Børn og Tro.

Om ”Børn og Tro”

Børn og Tro er en tværkirkelig organisation, som ønsker at bygge bro mellem børn og kirke. Når troen spirer frem i et barn, kan den få næring fra Bibelens budskab om Gud, der elsker børn og ønsker det bedste for dem.

Dorthe Lykke Jensen har selv skrevet bogen ”Julen nærmer sig…”, hvor man følger to drenge og en ung pige hver dag i december frem til jul. Bogen er tiltænkt de større børn fx. i alderen 8-11 år og kan for eksempel læses højt i december i familien eller i skolen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Børn & Tros nye undervisningsmaterialer hedder ”Hoved – Hjerte – Hænder”, og tanken er, at børnene skal have Guds ord både til hoved, hjerte og hænder. De skal både lære noget, føle relevansen og dernæst vide, hvordan de kan omsætte Guds ord i deres hverdag.

Derudover er tanken også, at det skal være nemt for den travle børnemedarbejder at forberede et sjovt program og en god og grundig bibelundervisning på børnenes niveau, oplyser Dorthe Lykke Jensen.

Materialerne kan købes i Børn og Tros webshop.