På Lukas-Skolen fylder jule-budskabet mere end Covid-19

Alle Lukas-Skolens klasser ser med på live-udsendelser fra skolens Youtube-kanal hver morgen og synger med på samme julesang.

Hver dag åbnes en ny låge i skolens julekalender på Youtube: alle elever tager del i kalenderen ved bl.a. at lave deltage i konkurrencer, lytte til julefortællinger og pynte deres klasselokale op til jul.

Det fortæller konstitueret skoleleder Daniel Nord Kastrup fra Lukas-Skolen i Vejle.
– På Lukas-Skolen har vi besluttet os for, at julens fantastiske budskaber skal fortælles og høres, selvom hverdagen er fyldt med covid-19-restriktioner.

Derfor åbner vi i denne tid en ny låge hver morgen kl. 08.00, hvor der sendes live fra skolens Youtube-kanal. Her tager Corona-Mona (en af skolens lærere) og Nissen (skolens viceskoleleder) og andre medarbejdere alle skolens elever gennem julefortællinger, julekonkurrencer, julesange og meget mere.

Det centrale budskab

Som kristen friskole vil vi gerne pege på et helt centralt budskab i denne tid: at Jesus blev født, og Gud dermed gav sig selv som den bedste og største julegave til alle mennesker. Men julen har jo mange andre stærke budskaber som følge heraf. Julen er hjerternes tid og dermed en tid, hvor kærligheden kan komme særligt til udtryk.

Derfor har vi valgt at bruge vores Youtube-kanal som samlingspunkt for både medarbejdere og elever. Vi plejer at kunne mødes fysisk, synge sammen mm., men covid-19-restriktionerne tvinger jo alle til at finde alternativer.

Hos os giver det mening at tage vores traditioner, give dem nyt format og sende dem live på Youtube. Så kan andre, fx. vores forældregruppe, som vi heller ikke ser så meget i denne tid, også kigge med.

Og selvom vi sidder i Corona-Monas julehule (skolelederens kontor), så kan vi godt høre 5. klasse juble, når de vinder en julekonkurrence. Vi kan allerede nu mærke skolens fællesskab på en særlig måde. Så herved får vi fortalt nogle af julens budskaber til hinanden.

Corona-Mona åbner hver dag en låge på skolens YouTube-kanal

Eleverne følger med live

Vi sender live hver dag i december omkring kl 08.00. Så byder Nissen eller Corona-Mona velkommen, hvorefter skolens musiklærere synger en julesang eller en julesalme. Så vender kameraet sig mod fortællerstolen, hvor en af skolens lærere læser højt fra en julefortælling.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Herefter afholdes en konkurrence, hvor klasser eller enkelte elever kan vinde nogle af de mange julegaver, skolens forældre og samarbejdspartnere har sponsoreret.

Når vi sender live, ved elever fra både 2. og 7. klasse, at de nu sidder, kigger på og laver det samme. Dermed bliver Youtube-kanalen skolens nye fælles samlingsrum, hvor vi mødes og har fællesskab med hinanden.

Vi ser mange muligheder i vores nye julekalender, og vi udvikler stadig på den. Måske er det en ny tradition, der er ved at opstå på skolen? Coronatiden har hvert fald tvunget os til at forholde os til, hvordan vores traditioner og værdier kan få nyt udtryk.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det må tiden vise. Men vi glæder os nu til, at vi igen kan samles fysisk og fx synge sammen, slutter Daniel Nord Kastrup.