Trump: Også Marokko har nu normaliseret forholdet til Israel

”Endnu et historisk gennembrud i dag! Vore to nære venner, Israel og kongedømmet Marokko er blevet enige om at oprette fulde diplomatiske forbindelser – et massivt gennembrud for fred i Mellemøsten,” skrev USA’s præsident på Twitter den 10. december.

Benjamin Netanyahu

Israels premierminister Benjamin Netanyahu hilste normaliseringen velkommen med ordene: ‘Dette vil blive en meget varm fred. Jeg har altid troet, at denne historiske dag ville komme, jeg har altid arbejdet for det”. Samtidig takkede Netanyahu ifølge World Israel News USA’s præsident for hans indsats i sagen:

”Jeg vil først takke præsident Trump for hans ekstraordinære indsats for at udbrede fred, for at bringe fred til Israel og til Mellemøstens befolkning. Præsident Trump, befolkningen i Israel og staten Israel vil for altid stå i gæld til dig for din enorme indsats på vore vegne.”
Ifølge Netanyahu har Marokkos konge, Mohammed VI, og hele folket altid haft et positivt forhold til jøderne i landet.

Marokko-aftalen er den fjerde normalisering mellem Israel og et arabisk land i lige så mange måneder. De seneste arabiske lande, der har normaliseret forholdet til Israel, er De Forenede Arabiske Emirater, Bahrain og Sudan. Disse tre lande hilser Marokko velkommen som endnu et arabisk land med normale forbindelser til Israel. Derimod lyder der igen fordømmelse over normaliseringen fra palæstinenserne.

Som en del af aftalen vil USA fremover anerkende Marokkos krav på den omstridte region Vestsahara.