Bed om enhed – og for den nye regering

Kristne efter angrebet på Kongressen

En af de mange grupper, der angreb Kongressen i Washington den 6. januar, var konspirationsgruppen QAnon med aktivisten Jake Angeli, eller ”QAnon Shamanen” i spidsen. ”Shamanen” er nu arresteret.

Efter det frygtelige pøbelangreb mod USA’s kongres den 6. januar opfordrer kristne ledere nu til besindighed og bøn for landets enhed og USA’s kommende præsident, der skal indsættes den 20. januar.

Blandt de kristne ledere, hvoraf flere har været stærke tilhængere af Donald Trump og overbeviste om, at han ville vinde valget og få endnu en præsidentperiode, er evangelisten Franklin Graham. Han opfordrer nu kristne til at bede for den kommende præsident og hans vice-præsident, ”så Amerika igen kan arbejde sammen for det, som er godt”.

På Facebook og Twitter skrev Franklin Graham dagen efter angrebet mod Kongressen: ”Det er den største splittelse i vort

Franklin Graham

land siden borgerkrigen. Jeg opfordrer kristne til at forenes i bøn for den kommende præsident Joe Biden og vicepræsident Kamala Harris og for ledelsen i begge partierne”.

En time efter havde opslaget fået 40.000 kommentarer, og mange erklærede sig villige til at bede for USA’s nye ledere, selv om flere er stærkt uenige med dem.

Også den nuværende førstedame, Melania Trump, har efter voldsepisoderne opfordret alle amerikanere til at huske, at ”vi er én nation under Gud”.