Debat i Norge: Bør kristne sige nej til vaccine mod corona?

Et debatindlæg, hvor en præst skriver, at han ikke vil vaccineres mod corona, har skabt stor debat i Norge.

Et debatindlæg i Dagen.no af en norsk præst, som ikke vil vaccineres mod corona, er blevet misforstået af mange læsere. Også politikere finder det kritisabelt, at avisen bragte indlægget. Men chefredaktøren forsvarer ytringsfriheden.

I debatindlægget ”Derfor sier jeg nei takk til vaksinen”, skriver baptistpastor Bjørn Kristiansen, at han frygter bivirkninger.

Samtidig advarer han imod eventuelle forsøg på at indføre tvangsmedicinering og udtrykker undren over, at mange kristne «lever i frykt for et virus som Jesus vant seier over på korset for 2000 år siden».

Dette læserindlæg har vakt stor debat og mange protester, og Dagen har fået kritik for at give spalteplads til det.

I en lederartikel fra 12. januar kommenterer Dagen’s chefredatør, Vebjørn Selbekk, sagen og skriver, at troen på Gud aldrig har stået i modsætning til at benytte sig af lægehjælp, medicin eller vacciner.

Samtidig understreger Vebjørn Selbekk, at præsten senere har beklaget sit ordvalg i en ny artikel. Her fastslår han, at han ikke er modstander af medicin eller vacciner, men derimod ville forsvare valgfriheden og opmuntre folk gennem de bibelvers, han citerede.

Som svar til Høyre-politikeren Lene Westgaard-Halle, som har udtalt, at Dagen slet ikke burde have trykt præstens indlæg – eller i det mindste burde have markeret det som vildledende, skriver Vebjørn Selbekk, at ytringsfriheden er altafgørende i et demokrati.

Derfor bringer avisen Dagen ofte indlæg, som ikke er i overensstemmelse med det politisk korrekte – og netop derved kan også eventuelle kontroversielle meninger møde modstand, forklarer chefredaktøren.


Artiklen fortsætter efter annoncen: