Verdens forfulgte ville ikke undvære deres julegudstjeneste

CEO Janice Rosser Allen er inspireret af de brændende kristne i mange ICM-kirker, hvor troen på Jesus kan koste alt.

Mange kirker verden over har i 2020 fundet kreative løsninger for at kunne holde julegudstjenester inden for rammerne af corona-restriktionerne.

Det skriver The Christian Post i en artikel om kirkeplantningsmissionen International Cooperating Ministries.

Reaktionen overfor regeringernes restriktioner hos nogle af verdens fattigste kristne kan lære os noget her i Vesten, mener Janice Rosser Allen, der er leder af ICM.

Missionen, der blev startet af hendes far i 1986, har været med til at plante og opbygge over 35.000 kirker i 100 lande – inklusive lande, hvor kristne bliver forfulgt for deres tro.

Mens flertallet af de amerikanske kirker valgte at holde online gudstjenester og andre påberåbte sig ytrings- og trosfrihed og retten til at samles i større grupper, har mange af de ICM-støttede menigheder valgt en tredje vej.

– Vi så hos mange af vore partnere, at hvis de fik den besked: ”I kan ikke samles mere end 10!” – så ville de bare lade kirken være åben i alle døgnets 24 timer i alle ugens 7 dage, så grupper a’ 10 personer kunne komme ind både dag og nat, forklarer Janice Allen. “Det var ikke en mulighed for dem at undlade at samles. Disse kristne brænder for deres tro. Da de valgte at følge Jesus Kristus, vidste de, at det var med livet som indsats. Det er med deres familier og deres arbejde som indsats. Det er ligesom i den gamle sang: ’Jeg har besluttet at følge Jesus. Jeg aldrig mer’ tilbage går’”.

Janice Allen fortæller, at ICM har hjulpet kristne i mange lande med at opbygge deres egne kirker, fordi landets regering ikke tillader udenlanske kirker.

– I nogle lande kan regeringen forbyde menigheder at samles, hvis de ikke har en bygning. Måske er det med den bagtanke, at fattige menigheder nok ikke har råd til at bygge en kirke. Men jeg tror, Gud har humor. For det, der skulle have været en restriktion, betyder, at ICM kan hjælpe. Og når de får deres egen ”indfødte” kirke, får kristendommen et blåt stempel som aldrig før, forklarer Janice Allen.


Artiklen fortsætter efter annoncen: