Uddeling af gratis juletræer til kristne i Jerusalem

Maronitten Eli Thomas, som stammer fra Libanon, fik et juletræ ved Jaffaporten i Jerusalem. Foto: Vidar Norberg

Den 22. december kunne kristne hente gratis juletræer ved Jaffaporten i Jerusalem. Der var tale om en julebusk i en stor blomsterpotte.

Jerusalem Kommune og Jødisk Nationalfond (JNF) plejer at uddele gratis juletræer. I tidligere år var det overskudstræer fra skovene tihørende JNF, som også har haft deres egen juletræsskov i Israel.

Allerede i bibelsk tid var Libanon berømt for sine store og smukke cedertrær. Kong Salomo fik træ fra Libanon til byggeriet af templet.

Blandt de glade modtagere af et gratis ”juletræ” er Eli Thomas, der selv stammer fra Libanon og hører til Den Maronittiske Kirke.

– Nu er det vanskelige tider i Libanon, siger Eli Thomas, før han fortsætter fra Jaffaporten mod Jerusalems gamle by. Han kommer næppe til Libanon med det første.
Også den pensionerede skrædder Michel Makari, der har en butik i St. George-gaden inden for Jaffaporten, er glad for sit juletræ. ”Jeg har også et lille juletræ inde på skrædderværkstedet,” fortæller Makari, som tilhører Den romersk-katolske kirke og er født i Jerusalem.