70 kristne løsladt i Eritrea

Især protestantiske kristne i Eritrea risikerer fængsling for deres tro.

70 kristne, som har været fængslet i Eritrea, blandt andet for at have ”tilbedt Gud offentligt”, er blevet løsladt.

Det skriver den humanitære organisation Christian Solidarity Worldwide.
64 af de løsladte har været fængslet uden dom, mens seks af dem blev dømt for at tilbede offentligt.

”Den 1. februar blev 21 kvindelige og 43 mandlige fanger løsladt fra fængslerne Mai Serwa og Adi Abeito, nær hovedstaden Asmara. Fangerne havde været tilbageholdt i fængslet mellem to og 12 år uden forudgående dom eller retssag.

Den 27. januar løslod myndighederne seks kvindelige fanger, der var blevet arresteret i september 2020 i Dekemhare, sydøst for Asmara. Kvinderne blev arresteret for at have tilbedt Gud offentligt, mens de gik på gaden, hvilket var blevet opfanget af overvågningskameraer og delt på sociale medier,” skriver CSW.

Der er stor glæde over frigivelsen af fangerne. Men den uventede frigivelse skal måske ses som et forsøg på at fjerne fokus på krigen i Tigray-regionen, mener Christian Solidarity Worldwide.

Christian Headlines har tidligere skrevet, at millioner lider nød på grund af krigen mellem Etiopien og Tigray. Der har også været meldinger om, at over 700 kristne blev angrebet, mens de gemte sig i en kirke for at undgå voldshandlingerne. De kristne blev angiveligt tvunget ud af kirken og dræbt udenfor.