Ægtepar trives bedre end ugifte forældre

Gifte forældre er langt mere tilfredse med deres forhold end ugifte, viser en undersøgelse fra corona-tiden i 2020.

Antallet af ægtepar, som har overvejet skilsmisse, faldt med to tredjedele under pandemien.

Det fremgår af en ny britisk undersøgelse fra 2020, som beskrives i Christian Today.

Udviklingen i 2020

I perioden 2017-19 oplyste gennemsnitligt 2,5 % af de gifte fædre og 5,6 % af de gifte mødre, at de overvejede skilsmisse. Men i juni 2020, tre måneder efter pandemiens start, var tallet faldet til 0,6 % af de gifte fædre og 1,1 % af de gifte mødre.

I september steg antallet af fædre, der overvejede skilsmisse til 1 %. Men det er stadig langt under niveauet fra før coronatiden. For mødrene faldt antallet, der overvejede skilsmisse, i samme periode til 0,7 %.

Undersøgelsen er baseret på svar fra 3.005 forældre i ”The UK Household Longitudinal Coronavirus survey” fra Office for National Statistics (ONS) i perioden op til september 2020.

Mens udviklingen var positiv for de gifte forældre, så det helt anderledes ud for de samboende. Her sagde 6 % af fædrene, at deres forhold til barnets mor var blevet værre. For mødrene steg antallet nærmest eksplosivt til 22 %.

Samtidig oplyste hele 18,4 % af de samboende mødre, at de var ulykkelige i deres parforhold.

Skilsmisse-boom udebliver

For Harry Benson, der leder forskningen i organisationen Marriage Foundation UK, viser undersøgelsen, hvor vigtigt det er, at ægtepar tilbringer mere tid sammen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Disse data smadrer myten om, at der snart vil ske et boom i antallet af skilsmisser,” siger han.
Sir Paul Coleridge, der er tidligere højesteretsdommer og grundlægger af organisationen Marriage Foundation, finder undersøgelsens resultater ”meget opmuntrende for ægtepar”.

”De viser, at det forventede Covid-skilsmisse-boom ikke er lige om hjørnet. Det kan ikke engang anes ude i horisonten,” fastslår han.

– Det gamle ægteskabsløfte har stadig betydning for folk, mener Sir Paul Coleridge, der er grundlægger af Marriage Foundation.

Løftet er afgørende

”Det ser ud til, at det årtier gamle løfte om at leve sammen i medgang og modgang stadig gælder og har vægt for flertallet af ægteparrene. De holder sammen i tykt og tyndt, også når deres forhold er udsat for stress-tests.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Disse par ser ud til at have nydt godt af at have mere tid sammen, og det gensidige, offentlige løfte, som parret gav hinanden ved vielsen, er afgjort nøglen til det.

Derimod oplever især ugifte, samboende mødre, der som udgangspunkt har mindre engagement i forholdet til partneren, at presset under nedlukningen har øget usikkerheden i deres forhold,” siger Sir Paul Coleridge.

– Lad os håbe, at regeringen, når de analyserer coronatiden efter dens afslutning, vil sætte fokus på vigtigheden af disse undersøgelser. Man kan vælge at støtte op om ægteskabet, ikke bare for at følge traditionen for dens egen skyld, men fordi det er en kæmpe fordel for både enkeltpersoner, familier og i yderste instans for hele samfundet.

Hvis det sker, vil vi alle, og især vore børn, være vindere, fastslog Sir Paul Coleridge.


Artiklen fortsætter efter annoncen: