Drama-dokumentar om Jesus vises på TV i 8 afsnit

”The Chosen” bliver vist på Trinity Broadcasting Network (TBN) fra den 8. februar. Den populære serie om Jesu liv er nu blevet set 50 millioner gange i 180 lande og er oversat til 70 sprog.

I The Chosen fortælles historien om Jesus gennem en biperson i de enkelte afsnit. Det betyder, at mange af replikkerne ikke kan genfindes i Det Nye Testamente, men manuskriptet er omhyggeligt fremstillet i overensstemmelse med bibelteksterne.

For mange, inklusive teologer og præster, har serien kastet nyt lys både over personen Jesus, hans budskab og hans samtid.

TBN’s formand Matt Crouch forklarer i et interview med Breaking Christian News: ”Vi er begejstrede over at få denne tv-serie på TBN, så vore seere kan opleve Jesus på en måde, som de aldrig har gjort det før.” I første sæson handler de 8 afsnit om mennesker, hvis liv blev forvandlet i mødet med Jesus. Serien forventes at udkomme gennem mange flere sæsoner.

Ifølge Breaking Christian News er The Chosen nomineret til to Movieguide Awards. Serien opnår en 100 procent vurdering af ”Rotten Tomatoes” og 99 % fra seerne.

TBN betegner sig selv som ”verdens størte kristne tv-netværk og USA’s mest efterspurgte tro-og-familie-kanal”. TBN blev grundlagt i Californien i 1973 og har 30 globale netværk, der når ud til alle kontinenter, hvor de potentielt har 2 milliarder seere hver dag.