Et vigtigt budskab fra en due

At der findes en åndelig virkelighed – og at vores bønner høres, er der mange, der ved. Og til tider har jeg moret mig lidt på grund af den måde, det manifesterer sig på. Ikke desto mindre kan det have tragiske følger at overhøre Helligåndens vejledning.

I slutningen af 2019 bad jeg for, at min bror, som i perioder havde hostet meget, ville miste lysten til at ryge. Både af hensyn til hans eget og andres helbred.

Da jeg talte med Kim nogle dage senere, fortalte han, at han lige havde haft denne oplevelse:
Mens han stod udenfor og røg, kom en due flyvende og klattede, netop da den fløj henover ham, så det løb ned langs cigaretten.

Dén uappetitlige cigaret røg min bror i hvert fald ikke. Det føltes, som om bønnen var blevet registreret.

Kim fortsatte desværre med at ryge mange cigaretter. ”Men det kan jo være, han stopper en dag, hvis han bliver parat,” skrev jeg i første omgang i denne tekst, som jeg printede ud og forærede ham i håb om at forstærke budskabet.

Det gjorde han. Nogle måneder senere, da han fik konstateret voldsom lungekræft. Et halvt år senere var han død. Og hvor ville jeg ønske, at jeg gennem årene havde haft mere held med at overbevise ham om, at han skulle stoppe med at ryge.

En ting er at vide – noget andet er at leve … og efterleve. At handle ret på bevidsthed og viden er et langt skridt. Herom vidner verdens tilstand.

Vi har det jo med at se ting – se det absurde – mest tydeligt i andre. Og i det lys, som vores oplevelser og opfattelser er farvet af. Ofte har vi et hyr med at tæmme og tøjle den frie vilje og alverdens skadelige opfattelser og handlemåder.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Når vi er kommet helt af med en uvane, et dårligt mønster, traume-adfærd … kan vi bagefter undre os over, hvordan og hvorfor vi dog tidligere ”gjorde” det.

Der kan være mange årsager til, at vi ikke samarbejder – men i stedet modarbejder, tvivler og tøver, når vi skal træffe nye og bedre valg … altså slippe af med usunde vaner, negative tanker eller tillærte mønstre, der modarbejder fysisk, mental og åndelig sundhed. At vokse åndeligt er den bedste genvej, jeg kender til sundhed på alle planer.

Nogle gange skal vi først helt ud på kanten, før vi ændrer det, som skader os. Det er også ofte her, at vi er mest lydhøre for, hvad Gud har på hjerte for at hjælpe os. Og hvor også hårdhjertethed kan nedbrydes.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hvor ægte kærlighed bryder igennem og nedbryder barrierer mellem mennesker og Gud. Kunsten er at skabe balance, der sikrer, at det bliver en vedvarende kærlighed på trods af, hvad vi har mødt, møder og måske fortsat bliver mødt med.