Maria har valgt livet

Det kristne rockband Drujski og rehabiliteringscentret ’Vælg livet’ har hjulpet både Maria og hendes lille datter.

Maria har siden teenage-årene levet med misbrug, kriminalitet og vold. Nu får hun og datteren Varaya hjælp gennem centeret ”Vælg livet” og det kristne rockband Drujski.

Det kristne russiske rockband Drujski besøger regelmæssigt rehabiliteringscentret ”Vælg livet”. De sidste par gange har de mødt Maria på 28 og hendes datter Varaya på fem måneder. Maria kommer fra en god middelklassefamilie og manglede ikke noget som barn, men alligevel blev hun fanget i et narkomisbrug.

Maria fortæller: ”Da jeg var 13 år, blev jeg tilbudt at prøve stoffer. Som barn hørte jeg engang et dumt ordsprog, der sagde: I livet skal alt prøves og slippes i tide.
Desværre overtog stofferne mit liv.”

Ind og ud af misbrug

Hun forlod skolen, solgte sine smykker og begyndte at stjæle for at kunne finansiere sit misbrug. Til sidst endte hun i fængslet, hvor det lykkedes hendes far at hjælpe hende ud. Efter en kort tid hos sin bedstemor flyttede hun hjem til sine forældre.

Maria blev kæreste med en sød ung mand, Artem, som hun flyttede sammen med, men hun turde ikke fortælle ham om sin fortid.

Afpresning

En dag mødte Maria en tidligere ven, Oleg, som var blevet arbejdsløs. Da han bad hende om nogle penge, valgte hun at støtte ham. Oleg opdagede imidlertid, at Maria holdt sin fortid skjult for sin kæreste.

Han begyndte at afpresse hende for flere penge. Maria endte igen i kriminalitet og misbrug, som til sidst bragte hende i en livstruende koma.

Hun flyttede ind hos en narkoman ved navn Boris, som krævede sex for at have hende boende. Stofmisbruget fortsatte, også da hun blev gravid. Boris tæskede hende, og hun måtte tage på hospitalet. Her fødte Maria sin datter Varaya.

Hjælp i ”Vælg livet”

Efter at lægerne havde kontaktet Marias forældre, kom hendes mor grædende sin datter til hjælp og fik hende ind i på rehabiliteringscentret ”Vælg livet”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Maria har været fristet til at forlade ”Vælg livet”, men hendes møder med Drujski og deres budskab om en god Gud har holdt hende på sporet mod et bedre liv.

”Ofte lytter jeg til Drujskis CD, og det hjælper min sjæl. Deres musik giver mig styrke til at vælge livet for min datter og for mig selv,” fortæller Maria.