Australske kristne frygter, at ny lov vil begrænse trosfriheden

Flere kirkesamfund frygter, at en ny lov om kønsidentitet, som er under udarbejdelse i delstaten Victoria, vil indskrænke trosfriheden og medføre strenge straffe for forbøn og sjælesorg.

Delstatens parlament er nu ved at færdiggøre arbejdet med loven, der gør det ulovligt at ”forandre eller undertrykke en persons seksuelle orientering eller kønsidentitet”, skriver KPK.

Victorias hovedstad Melbourne er kendt som LGBT-bevægelsens højborg i Australien. Her er lovforslaget allerede blevet vedtaget i underhuset og går nu videres til delstatsforsamlingens lovgivende råd, skriver netavisen Evangelical Focus.

Strafferammen er op til ti års fængsel og store bøder for den, der dømmes skyldig i at prøve at få en person til at ændre kønsidentitet, så det har ”påført skade”.

Eternity News vurderer dog, at loven ikke vil kunne hindre kirkernes traditionelle forkyndelse og undervisning om samliv. Derimod kan aktiviteter, som menes at have til formål at ændre en persons kønsopfattelse eller undertrykke denne, være strafbare handlinger ifølge loven.