Delstat i USA vedtager lov, som forbyder abort ’ved hjerteslag’

Guvernør Henry McMaster hylder den nye lov som ”den bedste pro-life-lov i landet”.

Et stort flertal i Repræsentanternes Hus i South Carolina vedtog sidste onsdag med stort flertal en ny restriktiv abortlov, som dagen efter blev underskrevet af guvernør Henry McMaster.

Med ”hjerteslags-reglen” vil de fleste provokerede aborter dermed blive forbudt. Ifølge loven skal lægerne nemlig ved hjælp af ultralyd fastslå, om fosterets hjerte slår. Hvis det er tilfældet, vil en abort efter 6 ugers graviditet kun være lovligt i tilfælde af, at graviditeten skyldes enten voldtægt, incest eller at moderens liv er i fare.

Ifølge CBN News udvandrede næsten alle delstatens demokaratiske medlemmer i protest efter afstemningen. Efter underskrivelsen af loven har abortgiganten Planned Parenthood sagsøgt delstaten med den begrundelse, at loven er i strid med forfatningen.

Ifølge den nye lov skal en kvinde dog ikke straffes for at have fået en illegal abort. Derimod kan sundhedspersonale, som medvirker til en abort, risikere at blive straffet.

I Repræsentanternes Hus i South Carolina House er der nu 81 Republikanere og 43 Demokrater. I USA’s højesteret er seks af de ni dommere konservative, og abortmodstandere håber derfor at få omgjort USA’s abortlov Roe vs. Wade fra 1973, som fastslår, at det er tilladt at få provokeret abort i USA.