Ny leder i Kirkernes Integrations Tjeneste

Lucas Skræddergaard er nu daglig leder af KIT.

Bestyrelsen for KIT har ansat den 30-årige cand. mag i religionshistorie Lucas Skræddergaard som ny daglig leder.

Lucas, der bor på Frederiksberg, overtager stillingen efter bestyrelsesformand Bent Christiansen, der har været konstitueret som leder, siden han overtog opgaven fra KIT’s grundlægger, Hans Henrik Lund.

Inkluderende natur

Hans Henrik Lund fortsætter i KIT som projektleder.

Lucas Skræddergaard har været ansat som projektleder i KIT, og formanden udtaler:
”Med valget har vi fået en ung leder, som er god til at skabe relationer, både i det kirkelige bagland, men også til myndigheder, samarbejdspartnere og de mennesker, han møder på sin vej.

Lucas’ inkluderende natur er en stor fordel, når man skal skabe de bedste vilkår for nydanskere.”

Kirkerne integrerer folk

Om sin nye rolle siger Lucas: ”Det er en stor og spændende opgave. Jeg er ydmyg over at blive spurgt og over at have et arbejde, som fortsat kan have stor betydning for mennesker.

Jeg er stolt over kirkerne i Danmark og den enormt store opgave, de løfter. Det er et kæmpe samfundsmæssigt engagement, som så mange frivillige udfører dag ud og dag ind; og ofte helt uden anderkendelse. Der er mange nydanskere, som finder et fællesskab i kirkerne, og det fællesskab kan være indgangen til at føle sig hjemme i Danmark.”

Lucas Skræddergaard peger på, at KIT samarbejder med FOA og Caritas, når det gælder at sikre au pairs’ rettigheder. Der er også et samarbejde med mange danske frikirker, som gør en kæmpe indsats for nydanskere.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Internationale rødder

Lucas har i en årrække siddet i bestyrelsen for Dansk Ungdoms Fællesråd, hvor han repræsenterer de kirkelige børne- og ungdomsforeninger.

Han ved også noget om, hvad det vil sige at være ny i Danmar, da hans mor er født og opvokset i Australien. ”Min mor skulle lære sproget, kulturen og menneskerne at kende. Det er en enorm opgave at finde sig til rette i et nyt land, og det er en opgave, som ingen skal stå alene med. Vi har brug for hinanden,” understreger han.