Biden: ’Bøn giver mig håb’

USA’s kriser får præsidenten til at værdsætte bøn og kirkegang.

Joe Biden fandt for nylig Søren Kierkegaards ord ”Troen ser bedst i mørket” tapet fast på sit barberspejl.

USA’s nye præsident, Joe Biden, har fortalt, at han er afhængig af sin tro på Gud for at kunne navigere i landets mange vanskeligheder.

Det skrev Premier Christian News i starten af februar på baggrund af et interview i People Magazine. Her fortalte den 78-årige Biden, at han går i kirke hver uge og sætter sit håb til bøn midt i Covid-19 pandemien og den økonomiske krise.

Kierkegaard-citat

”Jeg ønsker ikke at missionere. For mig er religionen et sikkert sted. Jeg springer aldrig en messe over, fordi jeg kan være alene,” fortalte Biden til People Magazine. Han tilføjede, at når hans hustru, first lady Dr Jill Biden, vil have ham til et forstå et særligt budskab, vil hun tape det fast til hans barberspejl.

– For nylig havde hun tapet et fantastisk citat fra den danske teolog Søren Kierkegaard til spejlet, nemlig: ”Troen ser bedst i mørket”. ”Andre mennesker bruger måske meditation. For mig giver bønnen håb, fordi den giver mig fokus,” sagde Biden.

Abort-politikken

Mange katolikker har peget på, at Bidens holdninger til abortspørgsmålet er i konflikt med kirkens traditionelle lære.

Under sit første pressemøde i Det Hvide Hus spurgte en reporter fra det katolske kabelnetværk EWTN netop til Biden’s politik på dette område.

”Jeg vil lige benytte anledningen til at minde jer alle om, at han er en from katolik, som også går regelmæssigt i kirke. Han begyndte dagen i dag med at gå i kirke sammen med sin familie,” lød svaret fra pressesekretær Jen Psaki.

Også USA’s katolske bispekonference har udtrykt bekymring over Bidens forsvar for fri abort. De hævder således, at han har ”forpligtet sig på at gennemføre visse politiske tiltag, som vil fremme moralsk ondskab og true menneskeligt liv og værdighed”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”For landets biskopper har den fortsatte uretfærdighed, som abort er, den ”højeste prioritet”. Det betyder ikke, at det er den eneste. Vi nærer stor bekymring over mange trusler mod menneskers liv og værdighed i vort samfund,” tilføjede beskopperne.

”Men som pave Frans lærer os, kan vi ikke tie, når næsten en million ufødte liv bliver smidt væk i vort samfund år efter år gennem abort,” fastslog biskopperne.