Frikirke og Blå Kors i Kolding går sammen om genbrug

Den 18. marts åbner genbrugsbutikken ”Second Chance” på Albuen 27 i Kolding. Det er Kirkeibyen og Blå Kors Danmark, som står bag butikken, hvor overskuddet skal gå til trængte borgere i Kolding.

Butikken ”Second Chance” på Albuen 27 skal sælge møbler, alt til bolig og have, børnetøj, legetøj og babyudstyr.

”Vi har knoklet i flere uger for at gøre lokalerne så indbydende som muligt,” fortæller Dina Siegumfeldt fra frikirken Kirkeibyen, som sammen med sin mand, Ulrik Siegumfeldt, er initiativtager til butikken i et samarbejde med Blå Kors.

Slagkraftigt partnerskab

Formålet med butikken er først og fremmest at skabe et overskud, som skal gå til trængte borgere i Kolding. Kirkeibyen og Blå Kors Danmark samarbejder ud over genbrugsbutikken om værestedet Café Nærværket, maduddelingen Foodbank samt Familienetværket, der er et tilbud om socialt samvær og gratis aktiviteter for trængte familier, som har brug for et frirum i hverdagen.

Det er i høj grad disse aktiviteter, genbrugsbutikken skal være med til at støtte.

”Vores partnerskab med Blå Kors har udviklet sig hen over årene. Vi har et stærkt, fælles værdigrundlag, hvor vi tror, at alle mennesker er skabt i Guds billede og derfor er lige meget værd og har lige meget ret til hjælp,” forklarer Dina Siegumfeldt.

”Som kirke tilfører vi partnerskabet ildsjæle og en stor gruppe frivillige samt drømmen om at skabe livsforvandlende møder mellem mennesker og Gud. Blå Kors tilføjer høj faglighed, masser af knowhow og en drøm om at se mennesker rejse sig og få troen på nye muligheder i livet.

Det har vist sig at være en slagkraftig cocktail, hvor begge parter har gjort hinanden bedre,” konstaterer hun.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Blå Kors Danmark har mange genbrugsbutikker – ”Second Chance” bliver nummer 55 i rækken – og flere end 2.300 frivillige. Der er også brug for frivillige i ”Second Chance”.

”Vi har opgaver til alle typer af frivillige – både indadvendte og udadvendte, hurtige og knap så hurtige, praktikere og teoretikere. På den måde tænker vi, at vi kan blive et eksempel på civilsamfundets pendant til det rummelige arbejdsmarked.

Alle som har lyst til og er i stand til blot at yde en lille smule, er hjerteligt velkomne til at komme og være en del af fællesskabet,” siger Dina Siegumfeldt.


Artiklen fortsætter efter annoncen: