Inspirationen fra Egon

Af Henri Nissen, Ansvarshavende redaktør

”Ja, jeg ved, at jeg er ved at blive ældre, men jeg holder aldrig op! Hvordan kan man holde op med at leve? Min gerning er mit liv, og hvis jeg stopper, vil jeg dø.”

Sådan skriver den danske missionær i Tanzania, Egon Falk (72 år) i den bog, som Udfordringen netop har udgivet.

Når man læser om det spændende arbejde, som Egon og Hannah har stået i gennem en menneskealder, så forstår man godt, at det ikke bare er et arbejde, som de længes efter at blive pensioneret fra. Det er en måde at leve på.

Trummerum, trædemølle eller liv i overflod?

Ofte sker der ellers det, at vores kristne tro bliver til en rutine – ja, måske ligefrem en trummerum. Vi affinder os med kompromisser. Vi var måske meget aktive engang, men nu kører vi lidt på rutinen.

(Klik på billedet for at bestille bogen i Hosianna.dk)

Livet som kristen skal da heller ikke være som den trædemølle, de hvide mus løber rundt i. Et hjul, der drejer med fart på, og hvor der åbenbart sker en masse, men hvor vi egentlig ikke kommer ud af stedet.

Jesus sagde, at han var kommet for at give os liv. Og så tilføjede han ”liv i overflod”. Hvis vi derfor ikke føler, at vi oplever dette liv i overflod, så må vi gå tilbage til Jesus og spørge: Hvordan får jeg det liv i overflod, du talte om?

Måske véd vi det allerede. Jesus talte om, at Helligånden skulle være sådan en kilde til evigt liv, der skulle flyde fra vores indre. Derfor er det vigtigt at tage imod Helligånden og stadig lade sig fylde af Helligånden.

Men Jesus talte også om at bære hans åg og lære af ham. At følge ham. – Det vil sige, at vi må opgive at styre alt i vores eget liv. Vi må opgive kontrollen, før Gud kan komme til.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Og så tør vi måske ikke… Så nøjes vi hellere med ”et jævnt og muntert, virksomt liv på jord”, som gamle Grundtvig troede var lykken her i livet.

Men Jesus kalder hver eneste af os til noget mere end vores egen lykke. Vi skal give dét videre, som vi har fået. Både budskabet og alle velsignelserne.

Hvad er budskabet? Det er, at ”enhver som tror på Jesus ikke skal fortabes, men have evigt liv.” (Johs. 3,16)
Og velsignelserne? De kommer med troen på Jesus – på alle de områder, hvor vi lader Gud komme til.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bliv inspireret

Derfor er det så inspirerende at læse ”Egons Bog”. Så banker hjertet igen, og man fornemmer, at der er mere at få. Mere at give. Mere at opleve sammen med Gud.

Det slutter ikke med de 50, 60 eller 70 år.

”Jeg tror, at jeg stadig kan gøre en masse for Guds rige, og jeg tror, det bedste stadig venter,” skriver Egon Falk.

Vi skal ikke alle gøre det samme. Men Gud har altid noget spændende til hver enkelt af os, – hvis vi tør lægge vores liv i hans kreative hænder.


Artiklen fortsætter efter annoncen: