På englebesøg

Personalet på hospitalet var ’engle’ for Jørn Nielsen.

Jørn H. Nielsen,
4700 Næsted.

Bibelen siger, at vi ved vor gæstfrihed kan, uden vi selv véd det, have engle til gæster. I går var det omvendt, for da var det mig, der besøgte et smilende team af hvide engle på Sjællands Universitetshospital i Roskilde til en hudkræftoperation på venstre kind.

Jeg ved godt, at lægevidenskaben nok er mere humanistisk end kristelig, og dog har jeg gennem årene både privat og ved mine mange indlæggelser mødt kristne læger, ja selv vore to døtre, og en svigersøn, der som konsulent og instruktør i avanceret ultralydscanning besøger mange hospitaler i ind- og udland, er med på ”kristenholdet”.

Men uanset hvad er den uselviske omsorg og hjælpsomhed, som nærmest bærer mig på hænder og fødder, kristelig, uden at de hvide engle måske selv er klar over det.

Jeg synes godt nok, at teamet i operationsstuen var stort – to læger opererede mig sammen med en sød italiensk operationssygeplejerske, mens de andre, inkl. en kvindelig lægestuderende, puslede om mig det bedste, de havde lært og var med til at give mig en glad og humørfyldt oplevelse.

En af sygeplejerskerne holdt mig på min anmodning i hånden, mens der blev stukket 5-6 gange i mig til lokalbedøvelse, som gjorde vanvittigt ondt, og da var det godt at have en kærlig hånd at klemme til på.

Så jeg var i sandhed i selskab med glade engle, og operationen gav mig et varigt, synligt minde i ansigtet om et team, som kunne deres håndværk i fryd og smerte.

Det blev en god dag, hvor bibelordet måske kunne omskrives til disse ord:
”Sæt pris på hospitalets gæstfrihed, for der kan du møde, uden de selv véd det, de sødeste engle!”


Artiklen fortsætter efter annoncen: