1.000 døbt på fire måneder

– Nu er vi blevet glade for afbrydelser i gudstjenesten, for det er Gud, der griber ind, siger pastor Robby Gallaty.

– Det er helt igennem Guds værk, fortæller en præst fra Tennessee, hvis kirke har døbt 1000 siden december.

Vækkelsen, som begyndte i menigheden Long Hollow Baptist Church i byen Hendersonville i december, viser sig både i antallet af døbte og i, at mennesker kommer til Kristus efter afslutningen af søndagsgudstjenesterne.

Menigheden oplevede det første tegn på, at Gud havde sat noget i gang den 20. december. På den dag havde man planlagt at døbe omkring et dusin mennesker. Men før dagen var omme, var antallet vokset til 99, skriver Baptist Press, der er nyhedsmediet for Southern Baptist Convention.

Guds værk helt igennem

Allerede i december 2020 kaldte pastor Robby Gallaty vækkelsen ”en bevægelse fra Gud, som jeg aldrig før har oplevet det”. Den 11. april 2021 havde menigheden døbt 1000 på mindre end fire måneder.

Ifølge præsten var omkring 70-75% af de døbte nye kristne.

”Det har været fuldstændig uden for vores kontrol og et overvældende indgreb af Gud,” udtalte kirkens ledende præst Collin Wood til Baptist Press.

Søndagsgudstjenesterne, der tidligere foregik som et urværk, foregår nu med lidt flere afbrydelser, inklusive dåb, mens folk synger. Der bliver brugt op til 45 minutter efter gudstjenesterne alene til dåbshandlinger.

Vækkelse efter tragedier

Vækkelsen startede, da pastor Gallaty begyndte at se indad efter to af sine nære venners selvmord.


Artiklen fortsætter efter annoncen:“Begge disse mænd prædikede i Long Hollow i de seneste seks måneder før deres død. De har begge siddet ved mit spisebord.

Det fik mig til at indse, at den sidste, der vil finde på at sige, at han er ved at brænde ud, eller at tjenesten er svær, normalt er den, der virkelig brænder ud.

Herren lod mig se indad på mit eget liv. Jeg var træt. Træt af at prøve at gøre folk glade. Træt af at prøve at holde på dem. Jeg gik ud på terrassen for at bede til Herren om problemerne i vores kirke og vores land. Gud viste mig, at problemet…var mig,” fortalte Gallaty til BP.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bøn og Guds indgriben

Pastor Gallaty begyndte at bede mere og lytte mere til Gud.

Den 20. december – en uge efter en meget tyndt besøgt gudstjeneste – holdt kirken dåb, og præsten opfordrede andre til at komme frem til forbøn. Flere dusin fulgte opfordringen.
Den følgende tirsdag blev flere døbt, og 81 kom frem til forbøn.

I påsken døbte menigheden lidt over 200 som resultat af Guds indgriben, fortæller præsten. Til sammenligning døbte kirken 162 personer ialt i 2018, og 222 i 2019. Men der kan også ske vækkelse i andre kirker, sagde præsten til Baptist Press.

”Jeg tror, at hvis alle vi præster begyndte at presse på og søge Gud i bøn og bede ham gribe ind i vore kirker, så er det en bøn, han vil høre. Den største hindring for, at Helligånden kan gribe ind, er faste formaliteter og strukturer.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hvis Gud før i tiden ville afbryde vores gudstjenester, ville vi ikke have haft tid til ham. Nu har vi stadig en plan, men det er OK for os, hvis Gud afbryder gudstjenesten,” sagde Robby Gallaty til BP.