YWAM Medical Ships udvider

UMO-organisationen YWAM Medical Ships Norge satser mere på rekruttering og åbner snart et nyt kontor på Sunnmøre.

YWAM Medical Ships, som blandt andet har skibet YWAM PNG i Papua Ny-Guinea, udvider med nyt kontor i Norge. Foto: YWAM Medical Ships.

Den kristne organisation YWAM Medical Ships Norge under Ungdom i Oppdrag (UIO) vil udvide ved at åbne et nyt kontor i Ålesund på Sunnmøre.

YWAM Medical Ships har haft en række forskellige fartøjer som hospitalsskibe og mindre både, der har været brugt i det medicinske hjælpearbejde, til transport af udstyr for evangeliseringsteams og til træning af nødhjælpsarbejdere. Organisationen har arbejdet i Norge siden 2016 og hidtil haft kontor i Kristiansand.

Med udvidelsen håber YWAM MS at skabe mere interesse for helse- og hjælpearbejde på Sunnmøre, blandt andet gennem besøg på skoler i området.

Mere hjælp til PNG

Sygeplejerske Randi Alnes og kaptajn Jan Oskar Alnes mødte hinanden på YWAM PNG i Papua Ny-Guinea. Foto: YWAM Medical Ships.

Kaptajn Jan Oskar Alnes har især hjerte for arbejdet i Papua Ny-Guinea, som er et af verdens fattigste lande. Han har selv flere gange opholdt sig på YWAM’s hospitalsskib, som betjener dette land, og han støtter udvidelsen af arbejdet med mission og udvikling gennem UIO. Om arbejdet siger han:

– Jeg gør dette, fordi jeg ønsker at bruge mine evner og min uddannelse til at bringe hjælp til andre mennesker.

Jan Oskar Alnes er gift med sygeplejerske Randi Alnes, som han mødte gennem tjenesten på hospitalsskibet. De to har en søn på ni måneder og regner med fremover at være i mission på Papua Ny Guinea tre måneder om året. Fra centeret i Ålesund sendes der hvert år et team til Papua Ny-Guinea.

– Det er ikke bare os som ægtepar, der er engageret, det er resten af centeret også. Alle her ønsker, at der skal ske en positiv udvikling for landet, så YWAM Medical Ships ønsker gennem kontoret i Ålesund at få byen og regionen med os i dette arbejde, siger Jan Oskar Alnes.

Han fortæller, at der er mange virksomheder tilknyttet det maritime liv i Ålesund. Der er både søfolk, værft og bådebyggere, søfartsskole mm. – foruden et stort sygehus.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Derfor synes jeg ,det er naturligt at rekruttere til dette arbejde i Ålesund og omegn. Det er noget utrolig meningsfuldt og givende at være med i, både for søfolk, sygeplejere, lærere og andre faggrupper.

Hvis man rejser ud i denne tjeneste, kommer man hjem med en helt speciel erfaring, som man vil have med sig resten af livet, lover han.

Overtog «Katedralen»

UIO har overtaget det gamle Ålesund bedehus, som er kendt under tilnavnet Katedralen.
Her havde UIO allerede en tid holdt discipeltræningsskole (DTS), og bibelskole, som inkluderer en missionsrejse til udlandet. Flere af DTS-erne har således været på outreach til Papua Ny-Guinea.


Artiklen fortsætter efter annoncen:YWAM Medical Ships

YWAM Medical Ships Norge blev oprettet i 2009. Med base på Skjærgårdsheimen på Flekkerøya i Kristiansand arbejder YWAM Medical Ships Norge tæt sammen med YWAM Medical Ships Australia for at kunne tilbyde lægehjælp til isolerede og fattige lokalsamfund i Papua Ny-Guinea.

Det sidste tiår har man givet omkring 140.000 vacciner, 1400 øjenoperationer, 60.000 synsundersøgelser og 27.000 tandlægebehandlinger.

Af Stein Gudvangen, KPK/Bodil Lanting