’Gud gi’r mennesker en ny chance’

Lecrae optræder ved et af dette års Hope Events arrangeret af Prison Fellowship i et fængsel uden for Columbia i South Carolina. Foto: Prison Fellowship.

Sangeren Lecrae støtter fængselsmissionen ’Prison Fellowship’ med sin musik i april måned, hvor man har særlig fokus på, at Gud giver mennesker en ny chance.

Det skriver The Christian Post.

Verdens største fængselsmission samarbejder med den kristne rapper og Grammyvinder Lecrae for at sætte fokus på april som “Second Chance Month.”

44.000 restriktioner for tidligere straffede

Prison Fellowship har i over 40 år givet håb og nye muligheder til både indsatte og deres familier i USA.

“Den dag idag er der 44.000 dokumenterede sociale stigmas og juridiske restriktioner, som begrænser tidligere indsattes adgang til uddannelse, arbejde, boliger og andet, de har brug for, for at leve livet bedst muligt,” forklarer Heather Rice-Minus fra Prison Fellowship i et interview med The Christian Post.

“Vi bruger ”Second Chance Month” for at oplyse offentligheden om disse barrierer og åbne dørene til en bedre fremtid for mennesker med en plettet straffeattest,” siger hun.

Heather Rice-Minus tilføjer, at organisationen prøver at reducere antallet af restriktioner og stigmas ved at hjælpe de mennesker godt videre, ”som allerede har betalt deres gæld til samfundet”.

Sangerens passion

Nu får fængselsmissionen hjælp fra kendte musikere som den berømte Lecrae, der altid har haft hjerte for netop dette arbejde. Han har både optrådt som sanger og prædikant ved Prison Fellowship’s arrangementer i fængslerne. Under de såkaldte Hope Events har han også taget sig tid til at sidde sammen med de indsatte og tale med dem.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Det er en passion for mig,” sagde Lecrae til CP. ”Der er så mange ting, der er vigtige for folk. Nogle af dem har at gøre med forskellige behov i samfundet.”

“Jeg tror, det er så vigtigt for mig, fordi jeg har mange venner og familiemedlemmer, som har været eller stadig er i fængsel. Jeg ved af egen erfaring, hvordan de lever, og hvor svært og stressende det kan være. Det er en verden, som er meget forfordelt, så det er noget vigtigt,” fastslår Lecrae.

Ifølge Vera Institute of Justice, var der 1,8 millioner fængslede i USA i sommeren 2020. Prison Fellowship og Lecrae kæmper for at minde alle de fængslede om, at der er håb i troen på Kristus – og at fængselsopholdet, i stedet for at være afslutningen på deres liv, kan blive starten på noget nyt og bedre.


Artiklen fortsætter efter annoncen: