10 dages bøn på Hellig Kors Kloster

Klosteret og Ev. Luthersk Netværk inviterer til tidebønner fra Kristi Himmelfartsdag til Pinse.

– Vi har besluttet, at 2021 skal være bønnens år på Hellig Kors Kloster, siger daglig leder Carsten Dalsgaard Hansen.

Tidebønner og aktuelle brændpunkter bærer rytmen, når Hellig Kors Kloster og ELN inviterer til 10 dage i bøn fra Kristi Himmelfartsdag den 13. maj til pinselørdag den 22. maj.

Inspirationen til Dage i bøn er, at apostlene efter Jesu himmelfart netop holdt fast i bønnen, mens de ventede på Helligåndens komme. Det samme vil vi gerne gøre. Mennesker, mission og særlige brændpunkter i tiden råber på, at kristne vil bønfalde den almægtige Gud om nåde og hjælp og trøst og fred, skriver Evangelisk Luthersk Netværk.

Det er den daglige leder af klosteret helt enig i.

”Der er i høj grad stadig brug for bøn. På Hellig Kors Kloster har vi besluttet, at 2021 på en særlig måde skal være et bønnens år, så det glæder mig, at vi igen i år kan invitere til Dage i bøn sammen med ELN,” siger Carsten Dalsgaard Hansen.

Tidebøn og brændpunkter

Alle er velkomne til at deltage i det omfang, man har mulighed for det. Hvis man ikke har mulighed for at deltage i løbet af dagen, er man hjertelig velkommen til blot at deltage i et eller flere aften-arrangementer.

Dage i bøn er bygget op om tidebønnerne og veksler mellem bøn, refleksion og stilhed i klosterkirken. Der er også rum for samtale og socialt samvær i dagligstuen, mens heden omkring klosteret inviterer til gode traveture.

Golriz Ghozati fra Open Doors Danmark vil holde et oplæg om en af tidens udfordringer, som hun selv brænder for.

Oplæg om hjertesager

Hver aften vil en oplægsholder bidrage med en aktuel vinkel på en af tidens udfordringer, som er en særlig hjertesag for dem.

Blandt gæsterne er Golriz Ghozati, Henrik Højlund, Anna-Marie og Hans Jørgen Hansen, Kristian Andersen, Karsten Hauge Mortensen og Sprint Korsholm.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Dage i bøn er arrangeret af Hellig Kors Kloster i samarbejde med ELN, og klosteret på Dejbjerg Hede mellem Ringkøbing og Skjern lægger rammer til dagene.

Arrangørerne følger coronasituationen og tager de forholdsregler, som myndighederne kræver.

Der vil være information at finde på helligkorskloster.dk og luthersk-netvaerk.dk, hvor man kan se hele programmet for Dage i bøn 2021.


Artiklen fortsætter efter annoncen: