Cykelhelten Jesper Skibby: Gud hjalp mig fra selvmord

Jesper Skibby føler sig reddet af Gud og finder nu sin støtte i kristendommen. Foto: jesperskibby.dk

”Et eller andet sted var der en stemme, måske var det Gud, der sagde til mig. ’Jesper, nu passer du lige lidt på. Jeg skal nok redde dig.’”

Sådan siger cykelhelten Jesper Skibby. I et interview i Kristeligt Dagblad fortæller han om et liv i overhalingsbanen med doping, sprut og stoffer. Tre gange førte det ham til selvmordsforsøg.

Bedsteforældrene havde sørget for, at han som barn kom i søndagsskole. Og noget hang ved. Nu forstår han, at han har brug for åndelig støtte. Og den finder han i kristendommen.

”Da jeg selv følte mig fortabt, troede jeg ikke på noget som helst, hverken Gud eller mig selv, men nu tror jeg pludselig på en masse. Jeg tror på, at livet har en værdi. Jeg tror på, at jeg er elsket.

Jeg tror på kærligheden i mit liv. Jeg tror på, at jeg ikke er skabt til at være alene. Og jeg tror på, at der er en, der har holdt hånden over mig. Og det kan kun være Gud.”

Jesper Skibby er den eneste danske cykelrytter, der har vundet en etape i alle de tre store cykelløb: Tour de France, Giro Italia og Vuelta a España. Han var blandt de første, der indrømmede doping.

Han har ofte optrådt i Tv, bl.a. i Vild med dans. Men siger nu, at humoren var en maske, som den usikre dreng gemte sig bagved.