Kina hjernevasker kristne systematisk

Ron Boyd-MacMillan fra Open Doors har for nylig udtalt til Express UK, at kommunistpartiet forfølger kristne, fordi de frygter, at der vil være 300 millioner kristne kinesere i 2030.

– Tanken om døden virkede efterhånden mindre slem, siger en af Kinas forfulgte kristne ifølge The Christian Post.

Kinesiske kristne bliver tilbageholdt i hemmelige, mobile ”genopdragelses-enheder”, hvor de udsættes for hjernevask, tortur og slag for at tvinge dem til at afsværge troen.

Det har Li Yuese, der er medlem af en hemmelig husmenighed i Sichuan, fortalt til Radio Free Asia. Li tilbragte selv 10 måneder i kommunistpartiets genopdragelsesprogram efter en razzia mod hans kirke i 2018.

– Det var en mobil enhed, som kunne sættes op i en kælder et eller andet sted. De ansatte var folk fra forskellige ministerier. Enheden har sin egen politiske og juridiske arbejdsgruppe under kommunistpartiet, og de går især efter kristne, som er medlemmer af husmenigheder, fortalte Li.

Han forklarede, at han blev tilbageholdt i et rum uden vinduer og ventilation og forhindret i at gå udenfor. I kælderen blev han udsat for forskellige typer tortur fra gennembankning til mental manipulation.

”De truer, fornærmer og skræmmer dig. Det er embedsmænd fra United Front, (personer, der er nært tilknyttet kommunistpartiet, red.) både mænd og kvinder. De er sommetider anonyme og som regel klædt i civil. Politiet vender det blinde øje til det, der foregår.

Man er nødt til at acceptere den erklæring, de forbereder for en. Hvis man afviser, hedder det sig, at man har en meget dårlig indstilling, og så vil de forlænge opholdet i detentionen og fortsætte med at slå på en,” fortalte Li Yuese.

Hjernevask

Li fortalte i samme udsendelse, at de fleste af hans medfanger tidligere var blevet løsladt mod kaution. Hvis nogen bliver fængslet for at have deltaget i kirkelige aktiviteter, kan politiet ikke retsforfølge dem for en specifik type kriminalitet. Derfor ville disse kristne blive sendt videre til ”genopdragelse”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”De brugte hjernevask-metoder på dem af os, der var blevet løsladt ved kaution. Det foregik et hemmeligt sted i en kælder. Der var ingen grænser for processen med hjernevask. Jeg blev tilbageholdt der i otte eller ni måneder. Man kan ikke se solen, så man mister enhver fornemmelse for tid.”

Selvmordstanker

Li Yuese fortalte, at mange begyndte at overveje selvmord og selvskade under torturen.
– Jeg kunne ikke sove, og når man har været der en uges tid, begynder døden at virke bedre end det at blive der. Jeg slog hovedet ind i væggen for at skade mig selv.

På et tidspunkt blev jeg groggy og prøvede at åbne øjnene, men det kunne jeg ikke. Fire eller fem af dem greb mig i arme og ben og holdt mig fast på gulvet. De gav mig en sprøjte med en slags medicin og fik mig til at vågne igen.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Da Li endelig blev løsladt, var han meget svækket, og han er stadig traumatiseret af oplevelsen.

Katolikker forsvinder

En anden kristen har fortalt Radio Free Asia om centre forskellige steder i Kina, som er indrettet specielt for medlemmer af katolske husmenigheder samt den nyreligiøse Falun Gong bevægelse.

En advokat med efternavnet Zhang, som kommer fra den nordlige provins Hebei, har for nylig repræsenteret en række tidligere indsatte katolikker. Han fortæller, at kommunistpartiet i stedet for at anklage de kristne for kriminalitet bare lader dem ”forsvinde”.

”Nogle blev sendt hjem efter fem eller seks år, og dermed lærte folk noget om hjernevask-centrene ud fra deres beretninger,” fortæller Zhang, som tror, at denne type centre har fungeret i årevis forskellige steder i Kina.


Artiklen fortsætter efter annoncen:På Open Doors verdensrangliste er Kina nr. 17 blandt de 50 lande, hvor kristne forfølges mest. Regeringens mange forsøg på at hindre kristen indflydelse i landet, skal ses i lyset af, at kirken i Kina vokser meget stærkt, fortæller Ron Boyd-Macmillan fra Open Doors.