Her er Guds vilje for dit liv:

Af Eva Maria Jørgensen

Tænk, hvis man virkelig kunne vide, hvad Gud ville med en?

Hvis Gud nu bare sagde: ”Gør dit eller gør dat”, så ville det helt sikkert være meget nemmere at leve et kristent liv med stor mening.

Vi har alle hørt historierne om helt særlige møder med Gud, hvor han lægger en livsretning ned med et ord eller et tegn. Personligt har jeg nærmest været forelsket i den type historier og jagtet mit personlige ”kald”.

Men det er ikke helt gået, som jeg havde planlagt. Altså jeg syntes nu nok, at Gud sagde noget en gang – eller hviskede i mine tanker – men det var ikke særlig konkret, men meget overordnet. Og det har gjort mig lidt forvirret.

Det føltes, som om jeg havde bedt om en rutebeskrivelse og i stedet havde fået et kæmpestort landkort og bare fået at vide: ”Det er her på kortet, du skal være”.

Men lige for nyligt er det gået op for mig, at jeg havde vendt det hele på hovedet.

At jeg i alt for høj grad havde set mig selv som en slags fjernstyret bil med Gud ved fjernstyringen, når det bestemt ikke var robotmedarbejdere, som han var interesseret i. At han i stedet har skabt mig – og dig – til at være medarbejdere i troen.

Men det er stadig lidt uskarpt ikke? Lidt komplekst. Derfor blev jeg rigtig glad, da jeg forleden hørte en prædiken, som fortalte mig præcis, hvad der er Guds vilje for mig. Og ikke nok med det, jeg fandt også ud af, hvad der er Guds vilje for dig. Er du ikke spændt nu?


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det er Paulus, som røber det i et brev, som han skriver til kirken i Thessaloniki i Grækenland. Sådan her lyder det: ”Vær altid glade, bed uden at blive trætte, og sig tak under alle forhold, for det er Guds vilje for jer, som tilhører Jesus Kristus.”

Er du lidt skuffet nu? Det behøver du ikke være. For Paulus har lige foræret dig nøglen til skattekisten, kompasset til landkortet.

Livet med og for Gud er ikke en forudindtegnet rute på et kort eller en robotagtig tilværelse på jorden. Det er en interaktiv vandring med ham gennem livet, som leves en dag ad gangen – et skridt af gangen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Og guiden i det liv er en konstant samtale med og forbindelse til Gud i taknemmelighed over det liv og de gaver, han giver . Både i gode og svære tider.

Det er det gode meningsfulde liv, som han tilbyder – og det kan føre de allermest spændende steder hen på kortet.