Kristians bus skal være noget for børn og unge

Den tidligere turistbus er nu bygget om, så den kun indeholder fem sæder og god plads til udstyr og gæster.

Kristian Sloth har købt en bus, som skal rundt i Danmark og være noget for børn og unge. Bussens ombygning er i fuld gang. De ændringer, der skulle laves inden syn, er færdige, og bussen nu er synet og klar til at blive udstyret som ”mobil børneklub”.

Kristian Sloth glæder sig at få den mobile børneklub i arbejde.

– Selve opstarten har være vild og spændende, Gud har flere gange været hurtigere end mig, fortæller Kristian, der fik idéen til bussen i efteråret 2020. I december stod det klart for både Kristian og hans kone Mette, at det var en idé, der skulle omsættes til handling.

Formålet med bussen er at give kirker og foreninger en platform uden for egen bygning, hvor man kan komme i kontakt med mennesker i lokalområdet. Evangeliet skal forkyndes ude i byen, og samtidig skal der skabes glæde gennem leg og sjov for de børn og familier, man kommer i kontakt med. Med andre ord – en mobil børneklub.

Bussen vil som minimum være bemandet med Kristian som chauffør og leder. Den vil også kunne tage teams med fra de lokale kirker eller efterskoler, hvis behovet er der.

Begejstret bussælger

Første skridt for at gøre vision til virkelighed var at skaffe midler til at købe en bus.

– Allerede dagen efter at jeg delte visionen i vores kirke, skrev en ven fra Norge for at fortælle, at han havde overført 25.000 kr. til at dække udbetalingen. 14 dage før deadline for betaling af bussen var alle pengene kommet ind, fortæller Kristian, der sammen med sin familie kommer i Vestermarkskirken i Grindsted.

Bussen fandt de hos et firma i Christiansfeld, og også her ventede en overraskelse.

– Mens vi sad og kiggede på egnede busser, fortalte jeg sælgeren, hvad vi skulle med bussen. Det vakte noget i ham, og firmaet valgte at hjælpe os i gang ved at slå 40% af købsprisen, fortæller Kristian.


Artiklen fortsætter efter annoncen:På grund af denne tilgang til handlen havde Kristian tillid til, at det var en bus i god stand, de fik med hjem.

Baggrunden for indehaverens begejstring for idéen skal findes tilbage i hans helt unge år. Her havde han selv deltaget i konfirmand- og teen-arbejde – noget som havde betydet meget for ham.

Og det viste sig, at Kristian kendte den præst, som bussælgeren havde gået til konfirmandundervisning hos.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg ringede til præsten for at fortælle, at en af hans tidligere konfirmander havde velsignet opstarten af dette projekt. At det faktisk gør en forskel, det der bliver sået i børn og unge. Når man arbejder med børn og unge, kan der godt være en lang spiringsproces, men der er altid håb om, at der med tiden kan ske alt muligt, siger Kristian, der selv har mange års erfaring fra området fra sit engagement i sin kirke og i organisationen Børn og Tro.

Gratis garage

I Grindsted, fem minutters gang fra hvor Mette og Kristian bor, har Billund kommune fem ældre garager, som de ikke længere selv bruger. Garagerne udlånes gratis til foreninger og ville være det perfekte sted at opbevare bussen. Men Kristian fik i første omgang afslag, da alle garager var i brug.

– Samme dag som vi skal hente bussen i Christiansfeld, bliver jeg kontaktet og får at vide, at vi alligevel godt kan få en garage. Man mente, det var bedre, at vi benyttede den, siger Kristian og tilføjer:

– Og vi fik den allerbedste garage, nemlig den eneste som er isoleret og med vand og varme, så vi kan vaske bussen der. Jeg kan endda bruge den som hjemmekontor. Og når en bus står tørt og godt, holder den jo også længere.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kristian fik lige nævnt for en ven, at han godt måtte kigge efter en pallereol til garagen til opbevaring af forskelligt udstyr som hoppeborge m.m. Da Kristian kom hjem med bussen stod der allerede en palle-reol i garagen lige i den størrelse, han havde brug for.

– Jeg tør næsten ikke bede om mere! griner Kristian

Starter til sommer

Børnebussen bliver et projekt under Missionsforbundets Børn & Unge, der har valgt at afsætte et beløb i deres budget de næste tre år til drift af bussen. Desuden søges forskellige fonde om støtte både til udstyr og projektansættelse, og Kristian håber, at projekt børnebus kan udvikle sig til noget, der ligner en fuldtidsopgave.

– Vi starter stille og roligt op til sommer, hvor jeg regner med at bruge to uger af ferien på at komme ud og gøre bussen kendt på nogle af sommerens lejre og arrangementer, fortæller Kristian og tilføjer:

– Dette giver også mulighed for at formidle bussens potentiale som udadrettet redskab for kirker, som jo er dens primære formål.

Du kan læse mere om den mobile børneklub på børnebus.dk