Ny veteranmedarbejder på soldaterhjemmet i Holstebro

Dorte Lund Mikkelsen har tidligere arbejdet med traumatiserede flygtninge og hjemløse.

Dorte Lund Christiansen har tidligere arbejdet på Møltrup Optagelseshjem.

Socialrådgiver Dorte Lund Christiansen fra Spjald startede i april som veteranmedarbejder på KFUM’s Soldaterhjem i Holstebro.

På KFUM’s Soldaterhjem i Holstebro er der fire rekreationsboliger, hvor veteraner kan bo i en periode, mens Dorte og soldaterhjemmet har til opgave at hjælpe veteraner godt videre i tilværelsen.

Veteranarbejdet er nyt for Dorte, som kommer fra et job som socialrådgiver på Møltrup Optagelseshjem.

Ikke kun paragraffer

Som veteranmedarbejder på soldaterhjemmet bliver det hende, der får den primære kontakt til veteranerne, der bor på stedet.

Dorte har også erfaring fra integrationsarbejde, hvor hun arbejdede med flygtninge fra blandt andet Syrien og Somalia. Det gav hende et indgående kendskab til at arbejde med personer, der har traumer i bagagen.

”Jeg brænder for gode relationer og kommunikation. Det har jeg lyst til at arbejde med at udvikle”, forklarer den nyansatte veteran-medarbejder.

”Min opgave er at være med til at skabe livskvalitet for veteranerne, og de hjemlige rammer på soldaterhjemmet er platformen for det. Formelle og uformelle samtaler er vigtige arbejdsredskaber, hvor jeg kan stille spørgsmål og tage samtaler.

Veteraner har håb og drømme for deres fremtid, og sammen skal vi finde dét, der kan forandre deres liv i en positiv retning”, forklarer Dorte.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hun forventer, at gode sko eller vandrestøvler bliver et andet vigtigt redskab, når hun sammen med veteranerne skal ud i naturen for at sanse vind og vejr.

Kristent værdigrundlag

På KFUM’s Soldaterhjem arbejdes ud fra et kristent værdi-grundlag. Det giver sig blandt andet udslag i mødet med veteraner, der er præget af værdighed.

Dorte er kirkeligt aktiv i Luthersk Mission i Spjald og har haft kendskab til KFUM’s Soldaterhjem i mange år. Den ene af hendes brødre har da også brugt soldaterhjemmet i Holstebro under sin værnepligt, mens en anden bror har arbejdet på soldaterhjemmet et år som volontør.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Privat er Dorte gift med Henrik på 20. år, og sammen har de to børn på 13 og 17 år.

Rekreationen skærpes

I samarbejde med soldaterhjemslederne Nathalie og Troels Moesgaard skal Dorte i den kommende tid arbejde med at videreudvikle rekreationstilbuddet.

Nathalie forklarer:

”Dorte kommer til at bidrage med en skarp faglighed, og hendes fokus bliver 100% på veteranarbejdet. Vi ser en fordel i, at hun kender paragrafferne og kan oversætte dem til vore veteraner.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men nu skal vi også til at arbejde med at videreudvikle rekreationen. I løbet af de seneste år er der kommet mange nye aktører på veteranområdet, og derfor kan vi nu skærpe vores profil”, lyder det afslutningsvis fra soldaterhjemslederen.