Det bedste er at synge med børnene

Søndagsskolekonsulenten i Nordjylland har selv skrevet sange til en ny cd med Gospel-kids.

Elisabeth Holdensen

Konsulent i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS) Elisabeth Holdensen fylder 40 år den 1. maj.

Coronatiden har været en udfordring for Elisabeth Holdensen, som normalt bruger meget af sin arbejdstid på at tage ud til de af DFS’ 300 klubber, kor og lejre, der ligger i det nordjyske. Disse besøg har hun nu måttet undvære i mere end et år.

– Tiden siden nedlukningen i marts 2020 har bekræftet, at det betyder virkelig meget for mig at mødes med dem, jeg er ansat til at hjælpe – nemlig børnene og lederne i vores klubber, fortæller Elisabeth. Hun tilføjer:

”Jeg brænder for den direkte formidling af, hvordan vi lever med Gud, også når man måske ikke selv synes, man er, som man gerne vil være. Jeg vil gerne fortælle børnene om vores værdi i Guds øjne”.

Uperfekte forbilleder

Konsulenten mener, at det er vigtigt, at børnene får mulighed for at spejle sig i, hvad der står i Bibelen – frem for fx YouTube-videoer, der lægger et pres om perfektionisme over børnene.

Elisabeth understreger, at mange bibelske personer har store fejl og mangler. Det er befriende at formidle videre, mener hun, og hun glæder sig, når børnene sætter ord på, hvordan de ser sig selv i det lys.

Gospel-kids

Et af Elisabeth Holdensens ansvarsområder er Gospel-kids, der har 25 kor over hele landet. Under nedlukningen har hun været med til at skrive og indspille den seneste cd med Gospel-kids, nemlig ”Fadervor”.

– Både korene og de tre årlige Gospel-kids Festivaler har været aflyst, så jeg ser virkelig frem til, at vi kan komme til at synge sammen igen. Det giver en konkret glæde at synge sammen med andre.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Børnene er virkelig levende og på bølgelængde, når vi synger sammen. Jeg har det allerbedst, når jeg synger sammen med børnene, siger hun.

Det største kald

Et andet vigtigt element i Elisabeth Holdensens arbejdsliv er sommerlejre, som Søndagsskolerne afholder mange af over hele landet. Hun medvirker på flere af dem og skal igen i år lede børnesporet på Hjallerup Bibelcamping. Her deltager normalt omkring 2.000 børn og voksne.

Elisabeth fejrede tidligere i år kobberbryllup med sin mand Jonas. De mødte i sin tid hinanden, mens de begge var frivillige på Sæby Bibelcamping.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Parret bor i Aalborg sammen med børnene Samuel, Annika og Elias på henholdsvis 11, 9 og 6 år. Og frivilligheden betyder stadig meget for dem.

– Frivillighed er også noget, jeg gerne vil give videre. Det er vigtigt at bringe sig selv i spil med det, man nu kan. Jeg kan bruge mit arbejde på det, jeg før var frivillig med, og det er stort for mig, når jeg får taleret hos børnene og kan tale om tro.

At formidle om Gud og Jesus kan nemlig ikke gøres op i penge, At tjene de mindste er mit største kald. Jeg kan kun så frøene og så håbe på, at de spirer og vokser, understreger hun.

Besøger klubberne

Elisabeth Holdensen har haft stillingen som DFS-konsulent siden januar 2016. Efterhånden har hun fået en tættere relation med mange ledere. Hun mener, at de ansatte og de frivillige har brug for hinanden for at løfte opgaverne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Når jeg sparrer med klubledere og er på klubbesøg, kan jeg mærke, at vi bærer i flok og supplerer hinanden. Det er meget, som der står i Bibelen: at vi på den måde er mange lemmer på samme krop, fortæller konsulenten, der er kendt for et oprigtigt ønske om at hjælpe andre og få dem til at føle sig godt tilpas.

I fritiden går Elisabeth tit ture sammen med sin familie. Som person er hun glad, uhøjtidelig og imødekommende og bruger strikkepindene til at koble af.

– Jeg strikker virkelig meget, hvis der er tid til det. En perfekt dag for mig byder både på god tid sammen med familien efter arbejde – og god tid til at strikke!