15 kristne dræbt i baghold under dåb i Burkina Faso

Burkina Faso er på vej til at blive ligesom Nigeria, advarer Release International.

Jihadister menes at stå bag et angreb under en dåbshandling i Oudalan-provincen nær grænsen til Mali, hvor 15 kristne blev dræbt forrige tirsdag.

Det skriver International Christian Concern (ICC) .

Endnu har ingen taget ansvar for angrebet, men grupperne al-Qaeda og Islamisk Stat har begået mange terrorhandlinger i området.

”Burkina Faso, som engang blev betragtet som et harmonisk land med religiøs tolerance, er blevet infiltreret af jihadister og militser, som er kendt for at udøve brutalt vold og krænkelse af menneskerettighederne.

Ekstremister har udført talløse angreb mod både civile og offentlige mål; ofte med fokus på kristne, deres ledere og kirker. Bed for vore brødre og søstre i Burkina Faso, og bed Herren beskytte kristne i disse forfulgte områder,” opfordrer ICC.

Burkina Faso kan blive nyt Nigeria

Angrebet skete på den dag, hvor Release International advarede om, at Burkina Faso er på vej til at blive ligesom Nigeria, hvor islamistiske militser og radikaliserede hyrder har dræbt tusinder af kristne.

”Det, der begyndte i Mellemøsten, har spredt sig. I dag er Afrika blevet offer for voldelige jihadister, som vil sætte hele verden i brand med deres version af islam,” fastslog Andrew Boyd fra Release International.

Angriberne gik målrettet efter de kristne ved at kræve, at landsbyboerne afslørede deres religion. Dem, der erklærede sig kristne, blev derpå dræbt øjeblikkeligt, mens alle andre kunne vende hjem uskadte.


Artiklen fortsætter efter annoncen: